Kars'ta Aras Özel Eğitim Yurt İşletmesi'ne bağlı bulunan dershane ve özel okula öğle saatlerinde polis baskını düzenlendi. Vergi usulsüzlüğü iddiası ile baskına uğrayan şirketin Kars'ta vergi rekortmeni olduğu ortaya çıktı. Kurum avukatları ise kanunsuz hiç bir işlemin olmadığını belirterek, yapılanların tamamen algı operasyonu olduğunu savundu.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Mali Şube ekipleri olmadığından, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin düzenlediği baskınlarda bilgisayarların harddisklerine ve laptoplara el konuldu.

Yaklaşık 4 sat süren aramalar sonrası açıklamada bulunan Burhanettin Akhan Eğitim Kurumları Avukatı Sinan Erdağı, "Bugün kuruma bir soruşturmaya esas olmak üzere polisler gelip burada görev ifa ettiler. İş yeri olarak niteleyeceğimiz bu yerde bulunan kameralara, harddisklere, bilgisayara kayıtlarına el koydular. Sebep olarak vergi usul kanununa muhalefet etmek ve vergi kaçırmaktan dolayı bir soruşturma yürütülmekte bu da verilmiş bir ihbar üzerine bu gerçekleşti. Gerekli bilgiler, istenilen dokümanlar, evraklar ve bilgisayarlar kendilerine verildi." dedi.

'VERGİ REKORTMENİNE KOMEDİ GİBİ BASKIN'

Aynı zamanda okulun velisi olan Avukat Erdağı vergi rekortmeni bir şirkete komedi gibi bir baskın düzenlendiğini vurguladı. Erdağı, "Yalnız burada bir hususu belirtmeden geçemeyeceğim. Kars'ta 2014 Kurumlar Vergisi'nde, İtalyan bir firma Çimentaş, dünya çapında bir firma Kars'ın vergi rekortmeni oluyor. Sonraki liste Kars için esas kabul ediliyor. Bu listenin birinci sırasında müvekkilim olan okul ve bunun bağlı olduğu şirket bulunmakta. Bu şirket Kars’ta en çok vergiyi ödeyen şirket olduğu halde haklarında vergi kaçırmaktan dolayı böyle bir soruşturma yapılması tek başına komedinin en büyük göstergesi." diye konuştu.

'GÜNÜMÜZÜN MODA İNTİKAM ARACI HUKUK'

17-25 Aralık'tan beri Türkiye'de yürütülen hukuki bir süreç şeklinde lansa edilmeye çalışılan bir durumun olduğunun altını çizen Erdağı, insanların intikamlarını gücü yettiği zaman kendi fizik güçleriyle aldığını, yetmediği zaman ise ellerinde ki erklerle aldıklarını savundu. Erdağı, "Günümüzün moda intikam aracı hukuk olmuş, mahkemeler olmuş, savcılar olmuş ve kolluk kuvvetleri olmuş. Bunların aracılığı ile alınan bir intikamın Kars'taki iz düşümünü burada gördük." ifadelerini kullandı.

Yapılacak incelemelerin adil ve tarafsız bir şekilde yapılması halinde kurumun mali açıdan hiç bir sıkıntısının olmadığının görüleceği aktaran Erdağı, "Yıllardır, çocuğunu bu okullara kaydettiren bir veli olarak ne kadar ücret ödediysem o kadarı tarafıma gönderildi. Bizim içimiz, gönlümüz rahat." dedi.

Okulun başarılarına da değinen Avukat Erdağı, "Bu okul bir çok engellemeye rağmen kayıtlarının tamamına yakınını doldurdu. Geçen yılki öğrenci sayısını geçti. Ve artık açıklanmayan sınav başarılarında başarılarını bizler biliyoruz." şeklinde konuştu.

Okul Velisi Fuat Poliçe ise ödemelerini banka üzerinden yaptıklarını ve faturalarını aldıklarını ifade ederek, "Eşim öğretmen, çocuklarım kurumun 3. sınıfına kayıtlı. Hanım da öğretmen olmasına rağmen biz eğitim kalitesinden dolayı bu kurumu tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.