Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık’ın ilçede kar yağışı sebebiyle zeytin ağaçları zarar görmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü’nde personel yanlış seçilmiş. Veteriner çok, bahçe ürünlerinden anlayan az. Tarım müdürü bile veteriner" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de veteriner hekim olduğuna dikkat çeken Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık’ın veteriner hekimlerden özür dilemesini beklediklerini söyledi.

Sinan Sağlam, Gemlik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün kar nedeniyle kırılan ve hastalanan zeytin ağaçlarıyla ilgili rapor hazırladığını söyledi. Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Işık’ın hazırlanan raporu beğenmeyip, “Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü’nde personel yanlış seçilmiş. Veteriner çok, bahçe ürünlerinden anlayan az. Tarım müdürü bile veteriner” dediğini hatırlattı. Sinan Sağlam, AK Parti ilçe Başkanı Zafer Işık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün adını da bilmediği belirterek, "Konuşmasında kurumun adını ‘Tarım Müdürlüğü’ diye telaffuz etmiş" dedi.

BAKAN DA VETERİNER HEKİM

BVHO Başkanı Sinan Sağlam, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık’ın kurumları tanımadığı gibi kendi partisinin bakanlarını da tanımadığını söyledi. Sağlam, sözü geçen kurumun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’de veteriner hekimdir. Bakan Eker, 2 Haziran 2005’te Tarım ve Köy İşleri Bakanı oldu. Bakanlığın adı 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değiştirildi. Sayın Eker’de 2005 yılından bu yana Bakan olarak görev yapıyor." diye konuştu.

VERDİĞİ BİLGİLER YANLIŞ

Gemlik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde34 personel olduğunu da bildiren Sinan Sağlam, şunları kaydetti: "Kurumda 9 ziraat mühendisi, 3 veteriner hekim, 2 su ürünleri mühendisi, 1 gıda mühendisi, 3 ziraat teknikeri ve 2 gıda teknikeri arkadaşımız görev yapmaktadır. diğer 14 kişi de memurdur. kurumun müdürü ziraat mühendisidir ve şu anda doğum izninde olduğu için bir meslektaşımız yerine vekâlet etmektedir. Maalesef AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Veteriner Hekimleri hafife alıyor. Üstelik partisinin atadığı bakanı da hafife alıyor. AK Parti’nin iç işlerine karışmayız. Ama biz Sayın Zafer Işık’ın veteriner hekimlerden özür dilmesini bekliyoruz. Kurumları doğru tanıyıp bir daha kulaktan dolma bilgilerle açıklama yapmamasını kendisinden bekliyoruz."