Veteriner Fakültesi’ni kazanan 101 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliğe ilk adımlarını attı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Güler-Osman Köseoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen törenle 101 Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ilk defa beyaz önlüklerini giydi.

Törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, diğer fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında öğrencilere seslenen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, “Zorlu bir süreçten geçerek bu fakültede eğitim öğretim görmeye ve veteriner hekim olmaya hak kazandınız. Bugün de ilk adımları atıyorsunuz. Giyeceğiniz önlük saflığın ve temizliğin ifadesidir. Bu kutsal mesleğin onurunu ömür boyu yaşayacak ve üstünüzde taşıyacaksınız.” dedi.

"HASSASLIK VE ŞEFKAT VURGUSU"

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, üniversitenin Türkiye’deki ilk 10 içinde yer aldığını ve 71 bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerinin belirterek, “Sizin tıp doktorlarından farkınız var. Onların hastaları nerelerinin ağrıdığını söyleyebiliyor. Elbette ki tıp gelişti. Son derece modern cihazlar ve bilimsel ölçümler yapılıyor ancak konuşabilen canlılar ile çalışıyorlar. Siz ise neresinin ağrıdığını söyleyemeyen canlılar ile çalışacaksınız. Çok hassas olan ve insanların şefkatine, ilgisine muhtaç olan canlıları tedavi edeceksiniz. Önemli bir sorumluluğunuz olacak."