Ankara’da viraja hızlı girdiği iddia edilen ambulansın seyir halindeki bir otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir çocuk hafif şekilde yaralandı.

Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında Çevre Yolu Mamak Kusunlar girişinde meydana geldi. İddiaya göre viraja hızlı giren 06 FC 9497 plakalı ambulans, içerisinde 2’i çocuk 5 kişinin bulunduğu 06 U 1512 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle otomobil savrulup yoldan çıktı. Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine başka sağlık ekiplerinin yanı sıra polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çarpmanın etkisiyle şans eseri ağır yaralanan olmazken otomobilde bulunan 3 yaşındaki Rüzgar Samet Süvari hafif şekilde yaralandı. Küçük çocuk olay yerinde ilk müdahalenin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili bilgi veren çocuğun babası Samet Süvari, "Biz yolda seyir halindeydik, havada sis de vardı. Karşıdan ambulansın gelişini gördüm ve hızlı olduğunu fark ettim. Bana çarpacağını hissettim ve kaçmaya çalıştım ancak hızlıydı. Bir de yolda trafik levhaları da yoktu. Bana çarptı ve beni yolun kenarına savurdu." dedi.

Kazaya karışan ambulansta bulanan görevliler ise yerde gizli buzlanma olduğunu, trafik levhalarının eksikliğinden dolayı da önlerini göremediklerini, kaza sonrası yardıma koşmak için araçtan indiklerinde ise buzlanma yüzünden ilerlemede zorluk yaşadıklarını belirtti. Kaza sonrası jandarma ekipleri yeni bir kaza ihtimaline karşı diğer sürücüleri el fenerleriyle dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.