Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir eve baskın yapan polis ekipleri, çok sayıda el yapımı bomba ve molotof kokteyli ele geçirdi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün akşam terör örgütü PKK bağlantılı beş şüphelinin bindikleri 21 BA 158 plakalı araçta çok sayıda mühimmat ve bombayla yakalanmasının yankıları sürerken bu kez de Viranşehir ilçesinde bir eve baskın yapan polis ekipleri, çok sayıda el yapımı bomba ve molotof kokteyli ele geçirdi. Olayla ilgili de 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Viranşehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edinilen bilgilere göre Viranşehir’in Şırnak Mahallesi'nde, Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanarak Türkiye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı amaçlı el yapımı bomba hazırlandığı ihbarını alan polis ekipleri, eylem hazırlığında olan ve içerisinde 4 kişinin olduğu bir eve savcılık kararı ile baskın düzenledi.

Evde yapılan aramada bir sırt çantasının içerisine gizlenmiş çok sayıda el yapımı bomba ve molotof kokteyli ele geçirildi. Polis, ele geçirilen bombalara ve molotoflara el koyarken, olayla ilgisi bulunan PKK bağlantılı 4 kişi de gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

ŞANLIURFA’DA KADIN DESTEK VE EĞİTİM MERKEZİ'NE SES BOMBASI ATILDI

Öte yandan Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı Mahallesi’nde bulunan Kadın Destek ve Eğitim Merkezi'ne dün akşam saat 22.15 sularında da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada vatandaşlar büyük panik yaşadı. Patlamayı duyan vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ayrıca ses bombası atılan kadın destek merkezine ait güvenlik kameralarının kırıldığı tespit edildi.