Dünya turnesine çıkan Viyana gölge oyunları İstanbul’a geldi. Beşiktaş Meydanı’nda sahnelenen Gölge Şov’da dünyaca ünlü ressam ‘Guctav Klimr’in’ ünlü eserleri canlandırılacak.

Şov öncesinde Beşiktaş meydanındaki etkinliğin izleyicileri şova kendi damgalarını vurma fırsatını buldu. 'Shadowgram' adlı özel kamera sistemiyle izleyiciler farklı gölge pozları verdi. Özel printerle çıkartılan gölge resimleri ziyaretçilerin istedikleri doğrultusunda Viya siluetinin farklı noktalarına yapıştırıldı.

Gösteri sonunda gölge şovuna katılanlar arasında yapılacak çekilişte bir kişi Viyana ziyareti kazanacak. İzleyiciler gölge resim çeken ‘Shadowgram’ sistemine yoğun ilgi gösterdi. Çekim yapan makinelerin yerleştirildiği kapalı platforma gelen ziyaretçiler gölge resimlerini Viyana siluetinin farklı noktalarına yapıştırma imkanı buldu.

Gölge resmi için kameraların karşısına geçen çocuk ziyaretçilerden Eylül Sıla, “Daha önce Viyana'ya gitmiştim. Şimdi de opera binasına resmim asıldı çok mutluyum.” dedi.

Viyana Turizm Ofisi İletişim Müdürü Florian Wiesinger , Viyana’nın gölge oyunları için İstanbul’a geldiklerini, belirterek İstanbulluları, bugün ve yarın saat 19.00, 20.00 ve 21.00’de gerçekleşecek şovlarını beklediklerini söyledi.

Bugün ve yarın Beşiktaş meydanında sahnelenecek Gölge Şov’da dünyaca ünlü ressam Gustav Klimt’in dünyaca ünlü 'Öpücük' adlı eseri, efsanevi imparatoriçe Sisi, Viyana’nın dev dönme dolabı, İspanyol saray binicilik okulu veya Schönbrunn şatosu ve Viyana’nın daha pek çok başka simgesi daha canlandırılacak.
İlk defa Türkiye’de sahnelenecek olan Viyana’nın gölge şovunun asıl yıldızları 'Flowmotion Dance Company' grubunda ise 8 dansçıdan oluşan sanat grubu Viyana’ya özgü görüntüleri, hayal gücünü zorlayan canlandırmalarla arka planda yer alan görüntülerle birleştirecek .