Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde yatan lösemili çocuklar 23 Nisan’ı farklı bir etkinlikle kutladı. Dışarı çıkamayan çocukların ayağına vosvos arabaları gitti. Çocukların pencerelerinden seyrettiği etkinlikte müzikler çalınıp, balonlar uçuruldu.

Ankara Gazi Üniversite’si Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde yatan lösemili çocukların 23 Nisan’ı farklı bir şekilde kutlandı. Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Sosyal Sorumluluk Projesi Topluluğu’nun düzenlediği ve Ankara Vosvoscular Derneği’nin de destek verdiği etkinlikte vosvoslar bu sefer küçük çocuklar için görücüye çıktı.

Hastane’nin Acil bölümünün bulunduğu noktada toplanan renkli vosvos arabaları lösemeli çocukları sevindirdi. Çocukların dışarı çıkamamasından dolayı bulundukları odalardan gözüken bir noktada toplandı arabalar. Arabaları bulunduğu yerde üniversite öğrencileri müzik ve balonlar eşliğinde çocukları selamladı.

“YÜZDE 90 GİBİ BİR ORAN VOSVOS ARABALARINI SEVDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLER”

Konuyla ilgili bilgi veren Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altıok, “Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Sosyal Sorumluluk Projesi Topluluğu üniversitemizin farklı bölümlerden öğrencilerin bir etkinliği bu. Hastanemizin özellikle Onkoloji Bölümü'nde yatan ve dışarı çıkamayan kanser tanılı çocuklarına bir anket yapmışlar ve en çok sevdikleri arabaları sormuşlar. Yüzde 90 gibi bir oran vosvos arabalarını sevdiklerini söylemişler. Ankara Vosvos Derneği’yle konuşan öğrencilerimiz bu etkinliği beraber düzenlediler. Çocuklar 10’unca kattan bunu izliyorlar sevdikleri arabaları, balonları, müziği dinliyorlar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum duyarlı davranışları nedeniyle. Tüm çocukların bayramını kutuluyorum.” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ONLARIN DAHA ÇOK MUTLU OLMASINI SAĞLAMAKTI”

Etkinlik sorumlularından Dursun Özel, programın lösemili çocuklar için yapıldığını söyledi. Özel, ”Amacımız onların daha çok mutlu olmasını sağlamaktı. Onlar şu anda oradan izliyorlar ve mutlu oluyorlar. Bu etkinliklerimiz sürecek. Bu etliğe de Gazi Üniversitesi’nden her bölümden insanlar katıldı. Onların emeği çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Üniversite öğrencilerinden Ahsen Çetin, “Burada dört duvar arasında kalmış çocuklarımıza destek olmak için. Onları yalnız bırakamamak için bugün buradayız. Onları her konuda destek olmak için devamlı ziyaretler yapıyoruz. Ankara, Gazi, Ufuk ve Kırıkkale Üniversitesi olmak üzere dört üniversitede bulunmaktayız. Amacımız insanların yüzünde tebessüm oluşturabilmek. Bugün bu çocuklarımız bizim sayemizde ufacık bir gülümseyebiliyorsa ne mutlu bizler için.” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİ YAPACAĞIM ONLARI MUTLU ETMEK İÇİN”

Yaşıtlarının 23 Nisan Bayramı’nı kutlamak için etkinliğe katılan küçük Ecehan fidan ise kanserli olan arkadaşlarını yalnız bırakmamak için geldiğini söyledi. Fidan, ”Bugün buradayım. Balonlar uçuracağım, oynayacağım, her şeyi yapacağım onları mutlu etmek için. 23 Nisan’ı Mustafa Kemal Atatürk bize armağan ettiğin için, her çocuk bayramı ve herkesin hakkı var bunda. Arabaları çok beğendim. Çok güzeller. İlk defa gördüm.“ şeklinde konuştu.

Yapılan etkinlik kapsamında katılımcılar arabaların yanında müzik eşliğinde ellerinde balonlarla çocuklara el salladı. Hastanenin çatısında ise çocuklar için balonlar uçuruldu.