Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde teröristler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda şehit düşen Trafik Polisi Tansu Aydın, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçak ile Çaycuma ilçesindeki Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Uçaktan önce şehit polisin annesi Ulviye, babası Fikret, eşi Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın indi. Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ın ilk eşinden olan çocukları Eliz ve Lucky de havaalanına geldi.

Şehit polisin cenazesi, Vali Ali Kaban, Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve diğer protokol üyeleri tarafından törenle karşılandı. Cenazenin uçaktan indirildiği sırada anne Ulviye Aydın fenalık geçirdi. Anne Aydın'a sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra tedavisi için ambulansa aldı. Baba Fikret Aydın ise 'Erken tezkere aldın oğlum. Nereye gidiyorsun bizi bırakıp' diyerek ağıt yaktı.

Cenazenin polis mangası tarafından indirilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Şehit polisin eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın eşinin polis şapkasını başına taktı. Cenazenin araca alınması sırasında eşinin tabutunu taşıyan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, tabutun cenaze aracına konmasının ardından cenaze aracına bindi. Bir süre 'Aşkım' ve 'Tansu gitme' diyerek ağıt yakan acılı kadını Emniyet görevlileri teselli etmeye çalıştı. 'Kurban olurum haydi gel' diyerek gözyaşı döken acılı eş, cenaze aracından güçlükle indirildi. Vu Yhuy Tuanvi Aydın, cenaze aracından indirildikten sonra ambulansa alındı.