Diyarbakır'da teröristlerce uğradığı saldırı sonrasında şehit olan polis Tansu Aydın'ın baba evinde helallik alındı. Yapılan duanın ardından cenazenin kaldırılacağı sırada anne Ulviye, baba Fikret ve acılı eş Vu Yhuy Tuanvi Aydın göz yaşları içerisinde tabuta sarıldı. Vu Yhuy Tuanvi, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu elleriyle severek gönderdi.

Şehit polis Tansu Aydın'ın naaşı, Atatürk Devlet Hastanesinden alınarak Yayla Mahallesinde ki evine getirildi. Baba Fikret, anne Ulviye Aydın ile Tansu Aydın'ın 2 ay önce evlendiği Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın da kendilerini taşıyan minibüsten inerek Kızılay tarafından kurulan çadıra geldi. Burada aile yakınlarının taziyeleri kabul ettiği sırada abla Banu Aydın sinir krizi geçirerek bayıldı. Haber verilen sağlık ekipleri abla Banu Aydın'a yakınları tarafından yelpaze ve su ile müdahale etmeye çalıştı.

Cenaze için alınan helalliğin ardından Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua yapıldı. Dua yapıldığı sırada şehit polisin eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Budist dinine göre eşinin ardından dua etti. Evinden alınan şehit polisin cenazesi, cenaze namazı için Zonguldak Acılık camisine getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, İl Emniyet Müdür Osman Ak, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediye başkanları, askeri ve emniyet personelinin yanı sıra vatandaşlar ve yakınları katıldı.