Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Antalya Side turizm destinasyonunda esnaf ve turistlerin mal ve can güvenliğini atlı jandarma koruyor. Dünyaca ünlü Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar renkli görüntüler oluşturuyor.

Turizm sezonunda muhtemel hırsızlık, kapkaç, turistin cüzdanı, çantasını çalma ve tacizde bulunma olaylarına karşı Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndam(JAKEM) geçici görevle gönderilen 3 atlı jandarma Manavgat İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde görev yapıyor. İngilizce ve Almanca bilen atlı jandarmalar Side Antik Kent, tarihi Side çarşısı, Side Limanı, Apollon Tapınağı, sahil, plaj, park ve ormanlık alanlar ve araçla girilemeyen yerlerde güvenliği sağlıyor. Son 5 yıl içinde atlı jandarmaların Side 69 suça karışmayı önlediğini ve suçluları yakalayarak adalete teslim ettiği ifade edildi. Atlı jandarmalar ekim ayı sonunda bağlı oldukları JAKEM'e geri dönüyor.

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, yabancı dil bilen atlı jandarmaların turizm sezonunda Side'de turistin mal ve can güvenliğini sağlamada önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Atlı jandarmaların, turistin rahatsız edilmesi, laf atılması çanta, cüzdan ve değerli eşya çalmalarına karşı caydırıcılığının bulunduğunu belirten Ergen, "Atlı jandarmaların yabancı dil bilmesi turistin antik kent içinde bir sorunununda kısa sürede çözülmesini sağlıyor. Atlı birlikler dar yollara girebildiği için suçluları da kısa sürede yakılıyorlar. Atlı jandarmaların, Side'de esnaf ve turistin can ve mal güvenliğini sağlamada caydırıcılığı var." diye konuştu.

Side Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Muzaffer Kılcı da atlı jandarmaların turizm sezonunda bölgede görev yapması turiste laf atılması, tacizde bulunma, kapkaç ve hırsızlıklar olaylarını önlemede caydırıcılığının bulunduğunu söyledi. Kılcı, "Atlı jandarmalara esnaf olarak teşekkür ediyoruz. Görev yaptıkları süre içinde Side'de bir çok suç unsurunu önlediler. Yabancı dil bilmeleri turistin sorunlarını çözümünde artı değer. Turistin can ve mal güvenliğini sağlama ve turizmde güvenli bölge olmada atlı jandarmalar önemli boşluğu dolduruyor. " ifadesinde bulundu.