Gökkuşağı Eğitim ve Kültürlerarası Araştırma Dayanışma Federasyonu, Türkiye'de eğitim gören farklı ülkelerden 145 yabancı uyruklu öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Federasyon Başkanı Ender Ak törende yaptığı konuşmada, Gökkuşağı Federasyonu Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin, eğitim hayatları boyunca maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını belirterek, bu güzel faaliyet ve etkinliklerle derneklerini yaşatan fedakar ağabey ve ablalara teşekkür etti. Federasyon Bakanı Ak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gökkuşağı Eğitim Federasyonu’nun bünyesinde bulunan 6 adet derneğimizle birlikte 133 farklı ülkeden gelen yüzlerce öğrenciye sahip çıkılmakta onlara gurbette gariplik hissettirmeyecek şekilde bağrımızı açmakta ve şefkatle kucaklamaktayız. Bünyemizdeki dernekle Türkçe bilmeyen öğrencilere güzel Türkçemiz öğretilmekte mesleki ve sosyal becerilerini geliştirmek için konferans ve paneller düzenlenmektedir. Uluslararası misafir öğrencilerimizin kendi ülkeleri ile ilgili özel günlerin kutlanması amacıyla kutlamalar ve çeşitli programlar tertiplenmekte uluslararası futbol turnuvası gibi onlarca etkinlik, çeşitli kültür sanat ve spor kulüpleri marifetiyle yapılmaktadır. Bütün bu güzel faaliyet ve etkinlikler derneğimizi yaşatan siz gönüllülerimizin maddi ve manevi katkılarıyla hayat bulmaktadır. Bütün fedakar ağabey ve ablalarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Bugün mezuniyetini kutladığımız 145 kardeşime şöyle seslenmek istiyorum. Sevgili gençler dünya barışı ve huzurunun garantisi geleceğimizin saygı değer büyükleri bugün üniversite öğrenimlerinizi tamamlıyorsunuz. Hayatın bütün inişli çıkışlı labirentlerinde size lazım olacak size iki sihirli kanat; biri ‘şükür’ diğeri sabır’, şükür kanadıyla içinde bulunduğunuz nimetlerin farkında olarak Emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker yapacak sabır kanadı ile de nice aşınmazları aşacak kandan irinden deryaları geçecek, dağları tepeleri dümdüz, düzlükleri de pürüzsüz hale getireceksiniz. Bu kutlu yolda Allah yar ve yardımcınız olsun."

Konuşmanın ardından yabancı öğrenciler şarkı, şiir ve görsel etkinliklerle davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.