Sakarya'da etkili olan sağanak yağış Sapanca Gölü'nü taşırdı. Sahil şeridindeki yürüyüş alanları sular altında kaldı. Gölü besleyen İstanbuldere'de su debisinin yükselmesi sonucu villaları su bastı.

Şehirde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sabah saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdürdü. Geçtiğimiz günlerde rüzgarın oluşturduğu dalgalar nedeniyle taşan Sapanca Gölü, yağışlarla birlikte yeniden taştı. Göldeki su seviyesi en yüksek kot olan 32.20 koduna kadar ulaştı. Sapanca ilçesinde sahil şeridindeki yürüyüş alanları sular altında kaldı. Gölü besleyen İstanbuldere'de su debisinin yükselmesi sonucu villaları su bastı.

Göldeki su seviyesinin maksimuma ulaşmasının ardından DSİ ekipleri, Çark Deresi Regülatörü'ndeki kapakların seviyesini yükselterek su tahliyesini hızlandırdı. Metin Tantan isimli vatandaş, yağışlardan dolayı sahilin sular altında kaldığını ifade ederek, "Yağışlar iyi bu sene. Yağışlardan dolayı sahil sular altında kaldı. Kapaklar da açılmış. Ancak göl yeteri kadar devri daim yapamıyor. Geçen sene kuraklık vardı. Herkes 'göl gitti' derken göl ne hale geldi. Dağlarda hala kar var. Göl kendine geldi." diye konuştu.