Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece başlayan ve aralıksız olarak yağan sağanak yağmur ilçede hayatı olumsuz etkilerken, bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Kamu binalarını da su basarken, yıkılan istinat duvarının altında kalan 2 otomobil de maddi hasar meydana geldi.

Sağanak yağışr nedeniyle Bağlık, Kırmacı, Sarıkorkmaz ve Kepez Mahallesi’nde istinat duvarları çöktü. Çöken istinat duvarlarının altında kalan 2 araçda maddi hasar oluştu. Kepez mahallesinde çöken istinat duvarı nedeniyle devrilen elektrik ve aydınlatma direği binanın çatısına çarparak durabildi. Müftü Mahallesi Suat Başol Sokak üzerinde park halinde bulunan araçlar sular altında kaldı.

ADLİYE BİNASI ÖNÜ VE OTOPARK SULAR ALTINDA KALDI

Yağmur nedeniyle Adliye binasının ön kısmı ve otopark da sular altında kaldı. Araçları ile adliye binasının önünden geçmek isteyen sürücüler geçişte güçlük yaşarken bazı sürücüler yan yolları kullanmayı tercih etti.

Diğer yandan sağanak yağış nedeniyle Ereğli Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri, Temizlik, Su İşleri ve Zabıta ekipleri tarafından mahallelerde sürekli olarak kontroller yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma kolluk kuvvetleri de ilçe merkezinde ve köylerde gelen ihbarları değerlendirip, su taşkını yaşanması yüksek olan dere yataklarını sık sık kontrol etti.

Diğer yandan Erinç Özdamar Sokak üzerinde ki 70 ve 72 numaralı dairelerin heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi.