Türkiye'nin en büyük orman kıyısını içinde barındıran bölgelerde gerçekleşen yağışlar, araziler ve ormanlarda uzun ve yoğun otlanmalara neden oldu. Sıcaklık artışı sonrası bu otların kurumasının orman yangınlarını tetikleyebileceği belirtildi. Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, 2015 yılının ilkbahar mevsiminin çok yağışlı geçtiğini, bu nedenle araziler ve ormanlarda çok yoğun ve boylu otlanmalar olduğunun altını çizerek, "Bu durum bize göre, 2015 yılının orman yangınları açısından çok riskli ve sıkıntılı geçeceğinin bir işareti." dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce Antakya Serinyol-Tahtaköprü mevkiinde orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, haziran ayı ile birlikte orman yangınları açısından kritik günlerin başladığını söyledi. Sabuncu, Hatay'dan başlayarak İstanbul'a kadar uzanan kıyı şeridinde ve özellikle Akdeniz orman kuşağında bulunan 12,5 milyon hektarlık orman alanının haziran ve kasım ayları arasında orman yangınları açısından birinci derece riskli alanlar olduğunu söyledi. Hatay dahilindeki olası orman yangınlarına hızlı ve etkin müdahale edebilmek için gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Sabuncu, "Antakya ve Dörtyol Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı 9 yangın gözetleme kulesi, 28 yangın söndürme arazözü ve ekibi, 3 dozer, 2 greyder, Arsuz ve Dörtyol'da konuşlanmış 2 yangın söndürme helikopteri dahil görevli 208 yangın söndürme işçisi, 25 teknik personel ile 7 gün 24 saat hazır bekliyoruz." dedi.

Orman yangınlarının yüzde 92'sinin insan eliyle çıktığının altını çizen Sabuncu, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Sabuncu, vatandaşlarda piknik yapmak için hazırlanmış piknik ve mesire alanlarını kullanmalarını ve gerekirse ateşsiz piknik yapmalarını, çobanlardan ise hayvan otlattıkları sırada yaktıkları ateşleri tamamen söndürmeden ayrılmamalarını istedi.