Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, bu yılın bol yağışlı geçmesi sebebiyle önceki yıllara göre doğadaki otların daha fazla büyüdüğünü belirterek, ufacık bir kıvılcımın büyük yangınlara sebep olacağını söyledi.

İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yaptığı açıklamada, bahar aylarından itibaren yağışların devam etmesi nedeniyle sonrası boş arazi ile yollarda otların fazla büyümesine ve çoğalmasına neden olduğunu belirtti. Albayrak, "Yaz mevsimi içindeyiz. Şuan doğadaki otlar kuruma noktasına geldi. Bu yüzden tehlike arz eden yangınlara sebep olacağından dolayı vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekmektedir. Yol kenarlarındaki kuruyan otların yanması halinde büyüyerek çevredeki biçilme zamanı gelmiş ekinlerin de zarar görmesine yol açabilir. Bu tür yangınlar genelde, bilinçsizce atılan sigara izmaritleri ile mercek görevi gören cam ve şişe kırıkları nedeniyle ortaya çıkmaktadır." dedi.

Yangınların tabiatın doğal dengesine de zarar verdiğini ifade eden Albayrak, "Yangınlarla birlikte otlar arasında yaşayan birçok canlı da yanarak yok olmakta ve bu sayede tabitatın doğal dengesi bozulmaktadır. Vatandaşlarımız ot yangını görülen yerlerde 110 itfaiye ihbar hattını arayarak yangının büyümeden önlenmesi konusunda bizlere yardımcı olabilirler. Ayrıca ot ve anız yakanlar hakkında tutanak tutularak gerekli yasal işlem başlatılacaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın ot ve anız yakmamaları konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Ayrıca ailelerimiz okulların tatile girmesiyle çocuklarına biraz daha dikkat etmelerini ve yangınlar konusunda uyarmasını istiyoruz. " diye konuştu.