Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden olan Yozgat’ta yağışların devam etmesi meralardaki otların ömrünü uzattı. Çiftçiler hayvanlarını mera ve otlak alanlarda otlatarak hem yem hem de samandan tasarruf ediyor.

Yerköy ilçesine bağlı Orhan köyünde çiftçilik yapan Nizam Bozkurt, bu yıl yağışların önceki yıllara göre oldukça fazla olduğunu belirterek, otlatılmaya çıkan hayvanların daha iyi beslendiğini söyledi. Bozkurt, "Geçen yıl bu zamanları meralarda ya da doğada böyle yeşil alan bulmak çok zordu. Şu an hayvanlarımızı sabah sağımından sonra otlatmaya çıkardığımızda köyümüzün içerisindeki dere kıyısında veya köy harman yerinde bir saat yayılmasıyla hayvanlarımız doyum noktasına geliyor. İnşallah hububat hasat dönemi de oldukça bereketli geçer." dedi.

Mehmet Alim de aynı ifadeleri kullanarak, "Doğadaki otların canlılığını koruması biz çiftçilerin yem ve samandan tasarruf etmesini sağlıyor. Sabah sağımından sonra hayvanlarımızı çobana katıncaya kadar köyümüzdeki harman yerlerinde otlatıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da böyle yağışlı ve bereketli geçer." diye konuştu.

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz da Yozgat’ın coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa çok uygun olduğunu ifade etti. Yılmaz, şunları kaydetti: "Bölgemizde yaklaşık 240 bin büyükbaş, 400 küçükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Bu yılın bol yağışlı geçmesi hububatta verimi artıracağı gibi hayvanların otlatıldığı meralık alanları geliştirdi. Yaklaşık bir iki hafta içerisinde bölgemizde arpa hasadı başlayacak. Dileğimiz kazasız belasız bir şekilde hububat hasat döneminin tamamlanması."