Bursa'da öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur sebebiyle şehir merkezinde hayat olumsuz etkilendi. Her gün on binlerce araç ve vatandaşın geçtiği Atatürk Caddesi'nde su birikintileri ise vatandaşın tepkisine sebep oldu.

Öğle saatlerinde bastıran yağmur özelikle trafiği olumsuz etkiledi. Vatandaşlar koşarak sığınacak bir yer ararken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Cadde üzerinde oluşan su birikintileri vatandaşların tepkisine de sebep oldu. Atatürk Caddesi'nde su birikintisinin yanından geçen bir vatandaş, "Bu altyapı değil, vatandaş ne yapsın ki; vatandaş çile çekiyor. Hani belediyeler. Hizmet ettiklerini söylüyorlar, nerede hizmet? Bu hizmet mi?" diye konuştu. Yağmur sebebiyle derelerdeki su seviyesi de arttı. Gökdere'deki su seviyesindeki artış da kamaralara yansıdı.

ÇARŞIYI DA SU BASTI

Bursa'da sağanak yağmur sebebiyle Nalbantoğlu Çarşı'nıda da su baskınları meydana geldi. Çarşıda faaliyet gösteren bir fitnees salonu sular altında kaldı. Elektriklerin de kesildiği salonda, cihazlar ıslandı. Duruma tepki gösteren Buket Öztürk, her yağmur yağdığında çarşıda su baskınları meydana geldiğini belirterek, "Şu yaşadıklarımıza bakar mısınız, bunlar olacak şey mi? Biz burada yetim gibiyiz. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Her zaman bu durumu yaşıyoruz." dedi.

Öte yandan Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 3-4 derece düşmesinin beklendiği Bursa'da önümüzdeki 3-4 gün belirli aralıklarla sağanak yağışın devam edeceğini bildirdi. Şehirdeki bugünkü hava sıcaklığının ise 22 derece olduğu öğrenildi.