Zonguldak şehir merkezinde gece yağan yoğun yağmur, sabah çileye dönüştü. Karaelmas mahallesindeki toprakla kapatılan doğalgaz kanallarının yağmurda yumuşamasıyla derin çukurlar oluştu. Çukura giren özel halk otobüsü ve bazı otomobiller mahsur kaldı. Araç sürücüleri, tedbir almayan firma sahibi ve yetkilere tepki gösterdi.

Dün gece saatlerinde aralıksız süren sağanak yağış, sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler, Fevkani köprüsünde biriken suda ilerlemekte güçlük çekerken, Karaelmas mahallesinde de yapımı devam eden doğalgaz çalışmalarında üzeri kapatılmasına rağmen sel sularının açtığı kanallar maddi hasarlı kazalara yol açtı. Mahalleden aldığı yolcuları kent merkezine taşıyan Serkan Coşkun idaresindeki 67 AP 824 plakalı özel halk otobüsü, dönüş yaparken ön tekerlekleri kanalın içine düştü. Kanala girmesiyle tekerleği patlayan otobüs saatlerce kurtarılmayı bekledi. Yaralananın olmadığı kazada, yolcular araçtan inerek kendi imkânlarıyla işlerine gitti.

Aynı cadde üzerinde başka bir araç ile yaklaşık 100 metre ileride Ünal Şahinoğlu yönetimindeki 67 DT 547 plakalı otomobil, doğalgaz için açılan kanalların üzerindeki toprağın çökmesiyle mahsur kaldı. Araçlar, çağrılan çekicilerle çukurdan çıkarıldı. Zonguldak Belediyesi ekipleri ise açılan doğalgaz çukurlarını çakıl döşeyerek kapattı.

ÖFKELİ SÜRÜCÜ: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Sürücü Ünal Şahinoğlu, doğalgaz çalışması yapılan kanalların kapatılmamasına tepki gösterdi. Yetkililere hakkını helal etmediğini ifade eden Şahinoğlu, “Gece yağan yağmurda doğalgaz çalışması yapılan yerlerde önlem alınmamış, hiçbir idarecimiz tedbir almamış. Evvela şehrimizi yöneten valimiz olmak üzere, sayın belediye başkanımız ve emniyet müdürümüze hakkımı helal etmiyorum. Ben bir vatandaş olarak hiçbir şekilde bunu hak etmedim. Siz eğer doğalgaz çalışması yapılan çukuru kapatmayı beceremeyecekseniz, Fevkani köprüsünün üstünde adeta alabalık besleyecek suyu aşağıya veremeyecekseniz bir belediye başkanı daha ne yapar?” diye konuştu.

Özel halk otobüsü şoförü Serkan Coşkun ise sabahtan beri çukurda mahsur kaldıklarını kaydetti.