Erzincan’da dün sabah saatlerinde başlayıp gün boyu devam eden ve akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur sonrası bazı evleri su bastı.

Fatih Mahallesi'nde 703 Sokak üzerinde bulunan Oba Sitesi'nin bodrum katında bulunan daireleri su bastı. Akşam evde bulunan ve evine sonradan gelen vatandaşlar, evlerini su içinde görünce şaşkınlıktan ne yapacaklarını bilemedi. Vatandaşlar evlerindeki suyu kovalarla boşaltmaya çalışırken bazıları ise belediye yetkililerinden yardım istedi. Evini su basan Şeyma Kabakan, “Evde yoktum. İşten geldiğimde ev bu şekildeydi. Eve geldiğimizde hiçbir şey kullanılamaz haldeydi.” dedi.

Bir başka site sakini olan ve evi su basan Orhan Akman da “Evde oturuyorduk. Birden logarlar patladı. Evin içine su doldu. Hiçbir eşyayı kurtaramadık. Su zaten hızlı akıyor.” dedi. Göz yaşlarına hakim olamayan Çiğdem Zorli ise “Diyecek bir şey bulamıyorum. Ne gibi bir yerde oturuyoruz. Asgari ücret ile çalışıyoruz. Üç tane çocuğum var. Ne hallerle aldığım iki parça eşyam da lağımın içinde kaldı.” diye ifade etti.