Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Sarıçam Deresi deşarj çalışmalarına başladı.

Dadaloğlu, Tahsilli, Serinevler, Akıncılar, Yavuzlar ve Sarıçam Mahallelerinde bulvar, cadde ve sokakların yağmur suyu bağlantıları yapılarak suların Sarıçam Deresi’ne akması sağlanacak. Bu sayede yağışlı günlerde oluşabilecek su baskınlarının önüne geçilecek. Proje tamamlandığında bin 383 metre uzunluğunda 2000 mm çapında betonarme boru ve 50 metre boyunca yerinde döküm baks ile dere geçişi hattı döşenmiş olacak.

Su baskınlarını önlemek ve vatandaşların sağlığını koruyarak temiz bir çevre oluşturmayı amaçladıklarını belirten Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Söz konusu mahallelerde yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda altyapının yetersiz olduğunu gördük. Yoğun yağışlı mevsimlerde cadde ve sokaklarda biriken yağmur suyunu kısa sürede Sarıçam Deresi’ne ulaştırmak için çalışmalara başladık. Çalışmalar tamamlandığında her yağışta ciddi sıkıntı yaşayan bu bölge halkı rahat bir nefes alacak. Bundan sonra aşırı yağışlar sonrası daha önce yaşanan olumsuz görüntülerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.’’ dedi.

Adana’nın tüm bölgelerinde altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Genel Müdür Pekar, ayrım yapmadan her yere eşit hizmet götürmeye devam edeceklerini ifade etti.