Selam-Tevhid soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınanların yakınları ve vatandaşlar, yağmurlu ve soğuk havada rağmen Vatan Emniyet önünde bekliyor.

Selam-Tevhid soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyon kapsamında, daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan polisler 22 gün içinde tekrar gözaltına alındı. Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen polislerin sorgusu devam ediyor. Polis yakınları ve bazı vatandaşlar duruma tepki göstererek emniyet binası karşısında yağmurlu ve soğuk havaya rağmen eylem yapıyor. Şemsiye ile korunan polis yakınlarından bazılarının cevşen ve Kur'an okudukları görüldü.

Demokrasi nöbeti için burada olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Yarın bizim çocuklarımız burada olmasınlar diye bugün biz bu yağmurlu ve soğuk havada bekliyoruz." şeklinde konuştu. Bir polis yakını ise "Allah var gam yok" diye konuştu.

'YURT ATAYÜN NE KADAR SUÇSUZ İSE BEN DE O KADAR SUÇSUZUM'

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Emniyet Amiri Murat Çetiner de gözaltına alınan meslektaşlarına destek için Vatan Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.

Arkadaşlarına destek amacıyla geldiğini belirten Çetiner, "Gözaltında, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Biz de onlara destek amacıyla buradayız. 22 Temmuz'da gözaltına alınmış arkadaşlar 2. ve 3. kez gözaltına alındı, onlar için buradayız. Yağmura ve soğuğa rağmen vatandaşların büyük teveccühü var. Bugün kendi adıma da bekledim aslında, her zaman bekliyoruz. Bu operasyonların hepsi algıya yönelik operasyonlardır. Yurt Atayün ne kadar masum ise ben de o kadar masumum." şeklinde konuştu.