Gaziantep Zeytinli Mahallesi Hukukçular Sitesi önünde bir iş adamına ait aracın camının kırarak 70 bin dolar ve 60 bin lira çalan 5 kişi Osmaniye’de yakalandı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen şüphelilerden birisi basın mensuplarına dönerek, "Çalacağım tabi, çalmazsan ekmek var mı?” dedi.

Edinilen bilgilere göre olay sabah saatlerinde tekstil fabrikası sahibi Mustafa Bozatlı, özel bir finans kurumunun Gaziantep şubesinden çektiği 70 bin dolar ve 60 bin lirayı kendisine ait 27 FF 680 plakalı aracına koydu. Kendisini 2 araç ile takip eden 5 kişilik hırsızlık çetesi Zeytinli Mahallesi Hukukçular Sitesi önünde geldiğinde şahıslar aracın camımı kırarak paraları alıp kaçtı. Olayı gören vatandaşların polise ihbar etmesi ile olay yerine gelen polisler, mobese takibi sonucu şahısların 34 AG 0036 ve 16 JYB 93 plakalı araçların Gaziantep - Osmaniye otobanında olduğunu tespit etti. Kadirli gişeleri yakınındaki uygulama noktasında polisleri gören, İ.Y. ve A.M.nin kullandığı araçlar ters önden ger geri gitmeye başladı. Polisin dur ihtarına uymayan şüpheliler kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı.

Araçlarda bulunan İ.Y., A.M., M.G., İ.A. ve S.Y. gözaltına alındı. Asayiş şube müdürlüğü bahçesine getirilen otomobillerde yapılan aramada 70 bin dolar ile 60 bin lira ve sahte plakalar ele geçirildi.

Sağlık kontrolü için hastane götürülürlerken basın mensuplarının görüntü almasına kızan şüphelilerden biri, "Çekin çekin iyi çekin madalya takacaklar sanki. Çalacağım tabi çalmazsan ekmek var mı? Adamı konuşturacaksın illa. Madalyayı takmışsın boynuna bak." diye konuştu.