Samsun Çarşamba’da sıcak saatlerin yaşanmasına sebep olan hırsızlık zanlıları çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Önceki gün, polis, çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen V.G., O.G., R.T. ve H.Ç. adlı hırsızlık zanlılarının İstanbul’dan Samsun'a geldiği bilgisine ulaşmıştı. Samsun’dan Ordu’ya geçtiği tespit edilen 4 kişinin burada 5 ayrı noktada ikamette hırsızlık yaparak 30 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığı belirlenmiş, Çarşamba ilçesi Dörtyol mevkiinde uygulama yapan Çarşamba polisi, Skoda marka 06 DVL 29 sahte plakalı aracı durdurmak istemişti. Saat 23.00 civarında Dörtyol mevkiinden ilçeye giren zanlıları polis takibe başladı. Kontrol noktasından kaçarken kaldırıma çıkan aracın ön tekerlekleri patladı. Çarşamba Polisi'nin takip ettiği araçtaki 4 kişi, otomobili Sungurlu Mahallesi'nde bırakarak sahte plakayı da alıp kaçmaya başladı. Bu sırada mahallelerine hırsız girdiğini öğrenen vatandaşlar, ellerine balta ve kesici aletler alarak hırsızları aramaya başladı. Bir süre sonra mahallelinin yer gösterme yardımıyla 4 hırsızdan Orhan G. (21) ve Vedat G. (30), polis tarafından yakalandı. Zanlılar mahalleli tarafından linç edilmek üzereyken polis ekiplerince kurtarıldı.

Yakalanan Orhan G. ve Vedat G. gözaltına alınıp Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahıslar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Yakalanan Orhan G.’nin 12 ayrı suç kaydının olduğu ve şahıslardan birinin de cezaevi firarisi olduğu öğrenildi.

Polis tarafından Çarşamba adliyesine götürülen Orhan G. ve Vedat G. Savcıda ki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlıların yargılanmasına tutuklu devam edilecek. Kaçan R.T. ile H.Ç.’nin yakalanmaları için çalışmalar devam ediyor.