Gaziantep-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan bir arazideki anız yangını korkulu anların yaşanmasına sebep oldu. Rüzgardan dolayı geniş bir alana yayılan yangın karayolunda seyir halinde giden araç kullanıcıların görüş açılarını düşürürken, çok sayıda ağacın da yandığı görüldü. Bazı vatandaşlar, sorumsuzluğa isyan ederek tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde gerçekleşen anız yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Alevler ve dumanlar gök yüzünü bir anda kaplarken, itfaiye ekipleri de aldıkları çok sayıda ihbar sonucu olay yerine gitti. İtfaiye anız yangınına müdahale ederken, büyüyen alevlerin otobanın yakın noktalarına da sıçradı.

Dumanlardan dolayı görüş mesafesinin düştüğü yolda sürücüler zor anlar yaşadı. Çok sayıda ağacın da yandığı görülürken, bazı vatandaşların yol kenarında yangını izledi. Anızın sorumsuzca yakıldığını söyleyen İsmail Çınar isimli bir vatandaş tepki göstererek, "Zalimler, Allah'tan korkmuyorlar. Milyonlarca hayvan yanıyor. Sizde hiç mi Allah korkusu yok? Arkadaşlara da söylüyorum. İzmarit dahi olsa nereye değerse bu havada mümkün değil, yakar. Sizde hiç mi ahlak yok. Şu güzelim ağaçlara bakın. Hiçbirşey kalmadı." ifadelerini kullandı.