Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranan ve öldürüldükten sonra bir dereye atılarak yakıldığı anlaşılan
üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan (20), il merkezinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Kızının tabutuna sarılan acılı baba Mehmet Aslan "gelinliğini getirin" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Anne Songül Aslan ise katillerin idam edilmesini istedi. Özgecan Aslan'ın tabutunu taşıyan kadınlar cenaze namazını da erkeklerle birlikte kıldı.
Üniversiteli Özgecan Aslan'ın cenazesi Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak şehir mezarlığına getirildi. Yakınlarının yardımı ile ayakta durabilen anne Songül Aslan "Kızım benim, güzel kızım melek yüzlü bebeğim benim" diyerek ağıtlar yaktı.
Anne Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada kızını öldürenlerin, vahşetin durdurulması için en büyük cezayı almasını istediğini belirtti. "Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum" diyen acılı anne "Bu hakkın yerde kalmamasını
istiyorum. İdam edilsin" diye ifade etti. Bu sırada devreye giren abla Beste Aslan'da "İşkence edilsin, idam edilsin. Hapse atılması yetmez" ifadesini kullandı.
"Konuşmasını benim kızımın hiçbir suçu yok" diye sürdüren acılı anne şunları söyledi: "Özgecan melek gibi kalbi, temiz yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Hedefleri vardı. Okuyup adam olmak, psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefindeydi. Hep çalışıyordu.
Hep başarılı idi. Ama yapamadı, maalesef. Bir dolmuşa binip de evine gelirken, bu katliamın olmasına ben akıl sır erdiremiyorum. Aklım ermiyor. Kızımın tek hatası, dolmuşa binip evine mi gelmek. Cümle kuramıyorum. Bir şey bilemiyorum."
Kızını en son okula kaldırıp sütünü verdiğini ifade eden Songül Aslan "Harçlığını verdim. Gitti. 3 gün önce telefonu bozuktu kızımın. Arkadaşının telefonundan mesaj atmış ablasına. Annem merak etmesin, ben 8'de Mersindeyim çıkıyorum, geliyorum, demiş. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saat 9,10,11 oldu artık. 12.00'de gittim karakola kayıp mı, kaçırdılar mı, kaza mı geçirdi diye. Mağazalar Karakolu'na gittim. Eşimle. Resmini verdim. Kimliğini verdim. Araştırıyoruz, dediler." şeklinde konuştu.

Ablası Beste Aslan ise kardeşinin en son kendisine arkadaşının telefonu ile mesaj attığını söyledi.
Aileye taziye de bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise şunları söyledi: "Toplumun genetiği bozuldu. İnsanlık değerleri çok aşağılara düştü. Her geçen gün kadınların katledildiği bir dönemi yaşıyoruz. Burada toplumda başta yöneticiler olarak, herkesin kendini gözden geçirmesi gerekiyor. Üzüldük. Bir genç kızımızın böyle hunharca katledilmesi insanlık adına üzüntü verici bir şey. Şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz. İnşallah tekrarı olmaz diyoruz."

"KIZIMA GELİNLİĞİNİ GİYDİRİN"
Mezarlığa cenaze aracı ile getirilen Özgecan Aslan'ın tabutunu kadınlar musalla taşına koydu. Bu sırada tabuta sarılan baba Mehmet Aslan "Gelinliğine getirin" diyerek göz yaşlarına boğuldu. Ablası Beste'de tabuta sarılırken cenaze namazı sonrası babanın sık sık kızını fotoğrafına baktığı görüldü.
Cenaze namazını kadınlar erkeklerle birlikte kıldı. Baba Mehmet Aslan kızının defnedilmesi sırasında da tabutu bırakmak istemeyerek kızının cenazesine sarıldı. Acılı babayı yakınları güçlükle uzaklaştırdı.