MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili tutuklu bulunan eski Başsavcı Süleyman Bağrıyanık'ın avukatı Oğuz Sarıçobanoğlu, müvekkiliyle ilgili havuz medyasında çıkan haberlere, "Önce paralel yapı denilen müvekkilim şimdi DHKP-C ilan edildi. Yakında silahlar da mı benim müvekkilin denecek diye korkuyorum." sözleriyle tepki gösterdi.

Avukat Oğuz Sarıçobanoğlu, Star gazetesinin 'Asıl bomba TIR savcısının evinden çıktı' başlığıyla manşetten verdiği haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Oğuz Sarıçobanoğlu, haberin seçimden hemen önce yayınlanmasını 'kirli oyunları örtbas edip, suçu başkalarının üzerine atma' çabası olarak değerlendirdi. Eski Başsavcı Süleyman Bağrıyanık'ın 6 Mayıs 2015 gecesi Antalya'daki evinde gözaltına alındığında, her siyasi görüşten avukatın da orada olduğunu belirten Sarıçobanoğlu, destek için başsavcının evine gelen yüzlerce avukat varken, içlerinden biriyle Süleyman Bağrıyanık'ı aynı kare içinde gösteren fotoğrafın yayınlanmasının, müvekkilini 'yasa dışı örgüt üyesiymiş gibi' göstermeye yönelik olduğunu kaydetti.

Sarıçobanoğlu, şunları söyledi: "Yalana doymayan, saraydan beslenen ve gazetecilikle uzaktan yankından ilgisi olmayan bu anlayış o gün orada her türden farklı siyasi görüşe sahip 300'e yakın hukukçunun olduğunu gizlemeye çalışmış ve aldıkları emir doğrultusunda haber yapmışlardır. Gerek o gün orada bulunan hukukçular, gerekse Tarsus Adliyesi'nde sorgulama sonrası kelepçe takılmak istendiği sırada cansiperane direnen hukukçular da yasa dışı örgüt üyesi midirler? Aslında yandaş medyaya servis edilen fotoğrafların kimin tarafından çekildiği ortadadır. Buna ilişkin her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı şimdiden bildiriyoruz. Bizim hiçbir kirli sırrımız yoktur. Kendilerini uluslararası hukuk önünde suçlu duruma düşürenlerin yalanlarına ve kanlı iktidar oyunlarına boyun eğmeyiz. Bizim pusulamız her zaman demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını gösterir. Adil yargılanma hakkı ve suçsuzluk karinesi başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerden asla ödün vermeyiz. Suçlu olan biz değiliz. Onutulmamalıdır ki en büyük yargıç tarihtir."

O gün orada Antalya Barosu'ndan 7 yönetici, avukat olan CHP İl Başkanı ile yine avukat olan 3 CHP'li yöneticinin yanı sıra AK Partili, MHP'li avukatlar da olduğuna işaret eden Sarıçobanoğlu şöyle konuştu: "Yandaş medyanın karelediği arkadaş en sonda geldi. O da sonuçta bir hukukçu. Nereden gelirse gelsin bizim sağımız solumuz, Sünni'miz Alevi'miz fark etmez. Biz hukukçuyuz ve hukuk herkese lazım. O kareler çekilmiş yandaş medyaya pas edilmiş. Önce paralel yapı denilen müvekkilim şimdi DHKP-C ilan edildi. Yakında silahlar da mı benim müvekkilin denecek diye korkuyorum. Yalanla dolanla bu işler yürümeyecek. Hukuk bir gün gerçekleri ortaya çıkaracak. Tarih en büyük yargıç. Tarih her şeyi gösterecek."