Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik sahur operasyonu kapsamında tutuklu bulunan polislerin avukatı Ertuğrul Alperen, yeni sulh ceza hakimi ile polislerin arasında geçen diyalogları paylaştı. Alperen, eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın, “20 bin sayfa belge imzaladım. Bir tek sayfada ‘dönemin başbakanı’ ibaresini gösterin, 100 yıl yatmaya hazırım’ dediğini yazdı.

Sahur operasyonu gözaltına alınıp tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen polisler ile yeni hakim arasından ilginç diyaloglar yaşandı. Polislerin avukatlarından olan Ertuğrul Alperen, kişisel Twitter hesabı üzerinden o anları aktardı. Alperen'in aktardığı bilgilere göre yeni hakim dosyayı şaşkınlıkla karşıladı. Alperen, Urla villaları konusunda soru soran hakimin "Bu konunun darbeyle ne ilgisi var?" dediğini ifade etti.
Ertuğrul Alperen, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'ya ‘dönemin başbakanı’ ibaresinin sorulduğunu söyledi. Saygılı'nın bu soruya, "20 bin sayfadan fazla evrak imzaladım, bir tek sayfada ‘dönemin başbakanı’ ibaresini gösterin, 100 yıl yatmaya hazırım…" diye cevap verdiğini aktardı.

Avukat Ertuğrul Alperen'in paylaştığı o diyaloglar...

1-SİLİVRİ NOTLARI: Dün SİLİVRİ' de müvekkillerimi ziyaret ettim. her hafta olağan şekilde yaptığım gibi. bir iki anekdot var.

2-SİLİVRİ NOTLARI: Dün tüm müvekkillerimiz SEGBİS sistemi ile yine hakim karşısındaydılar. bu sefer yeni hakim iş başındaydı…

3-SİLİVRİ NOTLARI: Yeni atanan 3. Sulh Ceza Hakimi ile müvekkilim MEHMET HABİP KUNT arasında ilginç diyaloglar yaşanmış. Konu DARBE !!!

4-SİLİVRİ NOTLARI: HABİP KUNT dosya kapsamında Urladaki villalardan bahsederken Hakim: "Urla villalarının DARBE ile ne alakası var?" demiş.

5-SİLİVRİ NOTLARI: Habip bey Hakimin bu ilginç çıkışı karşısında "BEN DE AYLARDIR BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM DARBEYLE ALAKASI YOK…"

6-SİLİVRİ NOTLARI: "…BİZ DARBE FALAN YAPMADIK. BİZ YOLSUZLUK SORUŞTURMASI YAPTIK. URLADA DA İMAR YOLSUZLUĞUNU SORUŞTURUYORDUK…" demiş…

7-SİLİVRİ NOTLARI: Yeni 3. Sulh Ceza Hakimi ile bir garip diyalog da müvekkilim KAZİM AKSOY yaşamış…Kazim bey'in savunması mesai bitimine…

8-SİLİVRİ NOTLARI :…denk gelmiş. servisi kaçırma korkusuyla hakim:"ACELE ET EVDE ÇOCUKLAR BEKLİYOR" demiş. Kazim Bey: "BİZİ DE…" diyebilmiş.

9-SİLİVRİ NOTLARI : Aynı hakim bir diğer müvekkilim YAKUB SAYGILI Bey'e de "DÖNEMİN BAŞBAKANI" ibaresini sormuş… "KOCA YALAN" cevabını almış

10-SİLİVRİ NOTLARI: "dosyadaki birbirinden büyük yalanlardan sadece bir tanesi.
17 - 25 ARALIK soruşturmalarında 20.000 sayfadan fazla…"

11-SİLİVRİ NOTLARI : "…evrak imzaladım bir tek sayfada DÖNEMİN BAŞBAKANI ibaresini gösterin 100 yıl yatmaya hazırım…" demiş YAKUB SAYGILI…

12- SİLİVRİ NOTLARI: Kahraman Müvekkillerimizin moralleri çok iyi. cezaevi idaresinin tüm çabalarına rağmen hem de… şimdilik bu kadar...”