Yalova Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında başlattığı yeni uygulamayla artık tüm cenaze işlemlerini ücretsiz olarak yapacak.

Cenazenin alınarak defin işlemine kadar gerekli tüm vecibelerin yerine getirilmesi adına, tamamı ücretsiz olacak yeni uygulama Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Vatandaşların acılı gününde bir de defin işlemleri ile uğraşmaması için gerekli çalışmaları tamamlayarak, bu hizmeti vermeye başladıklarını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Kent olarak bizler büyük bir aileyiz. Bu ailenin en önemli hizmet unsuru ise belediyemiz. Bize düşen görev, iyi günde olduğu gibi kötü günde de halkımızın yanında olmak. Bu sorumluluk dahilinde seçim zamanı da üzerinde hassasiyetle durduğum bir konu olan cenaze ve mezarlık hizmetlerini ücretsiz olarak halkımıza sunmaktı. Yapılan çalışmalar sonrasında belediyemizde istihdam etmeye başladığımız bir din görevlisi ve onunla birlikte oluşturulan kadro ile hemşehrilerimize en acılı anında taziye evindeki ikramından, cenazenin alınmasına ve defnedilmesine kadar tüm hizmetlerde destek oluyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği tüm bu hizmetleri halkımıza ücretsiz gerçekleştiriyoruz.” dedi.

MEZARLIK HİZMET BİNALARI YENİLENİYOR

Yalova Şehir Mezarlığı’nda yer bulunmadığını, bu nedenle Paşakent Mahallesi ile Safran Köyü arasında bulunan 252 bin metrekarelik alanda defin yapılmaya başlandığını söyleyen Başkan Salman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni mezarlık alanında ara yollar oluşturuldu. Çevresindeki tel örgü çalışmaları ve bununla birlikte çevre düzenlemeleri tamamlandı. Yeni mezarlık hizmet binasının bir bölümü tamamlandı. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte hizmet vermekte olan Şehir Mezarlığı yanındaki hizmet binası da tadilattan geçirilecek ve burada yeni gasilhane ile morg yapılacak. Kadın ve erkek gasilhanesi ayrılarak sayısı artırılacak. Cenaze yakınlarına bekleme odası hizmete sokulacak. Bu konuda tek bir hedefimiz var, Türkiye’de örnek bir hizmet sunmak. Binasından sosyal donatılarına kadar, mezarlık alanından defin hizmetine kadar her konuda örnek olmak, halkımıza bu hizmeti en iyi şekilde vermek istiyoruz.”