Yalova Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından il genelindeki köylere 2015 yılının ilk 5 ayında 2 milyon 287 bin liralık yatırım yapıldığı açıklandı.

Yalova Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, ildeki köylerin kanalizasyon ve içme suyu altyapısına kadar birçok hizmetinin modernize edildiğini söyledi. Abban, "Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak 2015 yılında çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Esadiye Köyü’ne 10 yıllık süreçte 171 bin TL'lik yatırım gerçekleşmiş. Ancak biz sadece 2015 yılının ilk 5 ayında 330 Bin TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Bunun gibi ilimizdeki tüm köylerimizde bugüne kadar görülmemiş ölçeklerde yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Şu anda tamamlanmış, süren ve ihale aşamasında 31 proje var. 2015 yılının ilk 5 ayında yapılan yatırım miktarı 2 milyon 287 bin TL. Buna Yalova tarihinin en büyük asfaltlama çalışması dahil değil. Bu çalışmayı da önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantı ile kamuoyuna duyuracağız. Bu çalışmalarımızda en büyük destekçimiz olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel'e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel de köylere yönelik yatırım atağı olduğunu söyleyerek, "Bu yatırımlarla köylerimizin ihtiyaçlarını bir bir yerine getiriyor ve köylerimizi daha modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz" dedi.