Öğrencilerinin gözü önünde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlandıktan sonra kalp krizi geçirip öldüğü iddia edilen Halil Serkan Öz için ülke genelinde faks eylemi başlatıldı. Eğitim Sen üyeleri, bir hafta boyunca Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nı faks yağmuruna tutarak vali Cebiroğlu’nu istifaya davet edecek.

Bursa Heykel Postanesi önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, faks eylemini başlattı. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılıç, sendika olarak Türkiye’nin bütün illerinde faks eylemi gerçekleştireceklerini söyledi. Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığına bir hafta boyunca işyerlerinden ve bulundukları her yerden faks göndereceklerini belirten Özkılıç, Yalova valisini istifaya davet edeceklerini kaydetti.

Özkılıç, "Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun söylediği aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler nedeniyle Halil Serkan Öz’ün ölümünden birinci derecede Yalova Valisi sorumludur. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Vali Selim Cebiroğlu derhal istifa etmelidir. Arkadaşımıza sarf ettiği sözler dolayısıyla da tüm eğitim emekçilerinden özür dilemelidir." diye konuştu.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından postaneye girerek Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığına faks gönderdi.