CHP’li Yalova Belediyesi’nin 158 ağacı kesmesine tepki gösteren AK Parti'nin, kendi parti yöneticisi için 192 bin ağacın kesilmesine onay verdiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AK Parti'nin Yalova il yöneticisi Muğlim Bağatar’a ait taşocağının kapasitesinin 8 kat artırılmasına ilişkin ÇED başvurusuna olumlu rapor verdi. Projeyle Yalova’nın Güney köyündeki 485 dönümlük ormanlık alanda 192 bin ağaç kesilecek.

Olaya tepki gösteren Yalova Platformu Sözcüsü Arif Ekim, “Bilim insanları yıllardır taşocaklarının yeraltı sularını yok ettiğini, çıkardığı toz ile ağaçların ve balıkların ölümüne neden olduğunu anlatıyor. Bu uyarılara karşın siyasi irade ısrarla yeni taşocaklarının açılmasına, mevcutların kapasitelerinin artırılmasına izin veriyor. Son alınan kararla 192 bin ağaç katledilecek.” dedi.

Yalova Barosu’ndan avukat Zeki Öcal da “Bizler, Bursa İdare Mahkemesi’ne ‘ÇED olumlu’ raporunun iptali için dava açtık ve yürütmeyi durdurma talep ettik. Sonuna kadar mücedelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve birçok AK Partili, CHP’li Yalova Belediyesi’nin kavşak yapımı için Karayoları’nın talimatıyla 158 ağacı kesmesine tepki göstermişti.