Yalova Termal Fen Lisesi'nde görevli matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlanması ile başlayan süreçte hayatını kaybetmesine tepkiler sürüyor.

Öğretmen Halil Serkan Öz'ün Vali Cebiroğlu tarafından azarlanmasına tepki için sendikaların düzenlendiği 'Öğretmene saygı yürüyüşü'nde kalp krizi geçirip ölmesiyle gelişen sürece, Bursalı öğretmenler ise bir derse girmeyerek tepki gösterecek. Öğretmenlere yönelik şiddet ve saldırıların her geçen gün arttığını belirten Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Yalova’daki acı olayı protesto etmek için pazartesi günü sendikalara bağlı öğretmenlerin ilk derse girmeyeceklerini belirtti.

Okullardaki şiddet vakalarına yönelik ivedi bir şekilde tedbir alınması gerektiğini belirten Gümüş, "Okul dışından gelen kişiler ve hatta öğrencileri tarafından saldırıya uğrayan onlarca öğretmenimiz, ciddi ve kalıcı yaralanmalara maruz kalmış; hatta geçtiğimiz yıllarda İzmir’de Sevilay öğretmenimizi ve Kayseri'de Mehmet Aktaş öğretmenimizi öğrencilerinin saldırısı neticesinde kaybetmiştik." dedi. Bursa’da da mart ayında Nilüfer Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğretmenin iki kişi tarafından darp edilerek burnunun kırıldığını anlatan Fatih Gümüş, "Hemen bir hafta sonra da Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde iki müdür yardımcısı meslektaşımız hunharca öğrencisi tarafından bıçaklanmıştı. Son olarak Yalova Vali Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Olayın duyulmasından sonra Yalova'da Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen, Eğitim İş sendikalarının birlikte yürüyüş yaparak olayı protesto ettiklerini anlatan Gümüş, şunları söyledi: "Ancak akşam yürüyüşün hemen sonunda Yalova Valisinin, dersine girerek hakaret ettiği matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, olayın stresinden dolayı kalp krizi geçirerek hakkın rahmetine kavuştu. Vali Cebiroğlu’nu şiddet ve esefle kınıyoruz."

İçişleri Bakanlığı’ndan ilgili valinin derhal görevden alınmasını isteyen Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, "Eğitim çalışanları olarak 6 Nisan 2015 Pazartesi günü, bir daha böylesi acı ve olumsuz olayların yaşanmaması için uyarı eylemi yapıyor ve ilk derslerimize girmiyor; ortak acımıza sahip çıktığımızı, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti telin ettiğimizi, hangi kademede olursa olsun meslektaşlarımıza yönelik idari baskı ve keyfi uygulamaları protesto ettiğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz." diye sözlerini tamamladı.