Monya'nın Akşehir ilçesinde kaymakamlık, belediye, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği 3. Ekrem Çavdar Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması yapıldı. 70 sporcu Akşehir semalarını renklendirdi.

Yapılan yarışmaya birçok ilden havacılık kulüpleri, üniversitelerin havacılık toplulukları ile ferdi yarışmacılardan oluşan 5'i bayan 65'i erkek olmak üzere toplamda 70 yarışmacı katıldı. 2013 yılında başlayan yarışmalar geleneksel olarak Akşehir'de her yıl yapılmaya başladı. Yapılan organizasyon bu yıl uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından kategori 2 (cat 2) onayı ile belgelendirilip uluslararası bir boyut kazandı. Yarışma belirli bir seviyeye gelmiş pilotlara sertifika yükseltme olanağı sağlıyor. Akşehir'in geniş bir ovaya sahip olması, ilçeyi yamaç paraşütü sporu için elverişli kılıyor.

THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ, burada yıllar içinde oluşan yamaç paraşütü pistinin Sultan Dağlarının kuzeyinde yer aldığını ve önünde hiçbir doğal engel bulunmadığını kaydetti. Bozdağ, ''Sürekli rüzgâr alan bölge, yamaç paraşütü için oldukça elverişli, dağların da sıradağ olması uçuşu kolaylaştırıyor. Ovanın genişliği ve arazi yapısının uygun olması dolayısıyla Akşehir'de yapılan bu yarışmalar katılacak pilotlar için de cazip hale geliyor.'' ifadelerini kullandı.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya da ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal şartları ile de birçok spor dalına uygun olduğunun altını çizdi. Akkaya, "Bu organizasyon burada yapılan 5. yarışmadır. Daha önce yapılan yarışmalar sadece mesafe yarışmasıydı, şimdi yapılan yarışma ise hem mesafe hem eğitim yarışmasıdır. Şu anda bizimle birlikte Sırbistan'da da bir yarışma yapılıyor olması bu organizasyona uluslararası sporcuların katılamamasına neden oldu. Bundan sonraki yarışmaların tarihlerinin koordineli ayarlanması sağlanırsa daha çok uluslararası sporcuyu burada misafir edeceğiz inşallah. Bu vesile ile Nasrettin Hoca'nın memleketini tüm dünyaya tanıtmış olmayı yürekten temenni ediyorum.'' dedi.