Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yamaç paraşütüyle atlama yaptıktan sonra düşerek ağır yaralanan ve 112 Acil Servis ekiplerince hayata döndürülen 38 yaşındaki Göksu Aktuğ, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Dün saat 16.00 sıralarında daha önce Seyitgazi ilçesine bağlı belde olan ve son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne dönüştürülen Doğançayır'ın Kırgız Dağı Gökçedere mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan bir grup arkadaşı ile birlikte 1302 rakımlı Kırgız Dağı bölgesine gelen Göksu Aktuğ Kaya, yamaç paraşütü ile havalandıktan kısa süre sonra ters rüzgar akımına kapılarak dağlık alana düştü.

Arkadaşlarının durumu bildirmesinin ardından olay yerine 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ve sağlık görevlileri, vatandaşların yardımı ile Kaya'yı, uzun süren uğraştan sonra dağlık alandan sedye ile indirdi. Kaya daha sonra Afyonkarahisar'dan gelen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Kaya'nın dün gece saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.