Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sahildeki bir bank üzerinde bulunan çanta ve çantanın yanında ki cep telefonu polisi harekete geçirdi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, il merkezinden bomba imha ekibini çağrıldı. Bomba imha ekibinin beklendiği sırada polisin yanına gelen küçük kız ve annesi çantanın kendilerine ait olduğunu söylemesi ile operasyon sona erdi.

Olay ilçeye bağlı sahil bandında meydana geldi. Sahil bandında oturma bankı üzerinde ki cep telefonu ve çantayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler çantanın çevresinde emniyet bandı ile geniş güvenlik önlemi aldı. Yoldan geçen vatandaşlar karşı yola yönlendirilirken, sünnet konvoyu da paketten uzaklaştırılarak karşı yola geçişi sağlandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bomba imha ekiplerine haber verilirken, polisler yolda da güvenlik önlemi aldı. Bomba imha ekibinin beklendiği sırada polislerin yanına gelen ve isminin Nilgün Y. (40) olduğu öğrenilen kadın, çantanın 7 yaşında ki çocuğu E.Y.'ye ait olduğunu söyledi. Eşi Fatih Y. ile polislerle görüşen Nilgün Y.'nin kızı E.Y.'nin bisikletten düştüğünü ve daha sonra yanına geldiğini, bu sırada çantasını ve telefonunu unuttuğunu söylediği öğrenildi.

Olaydan dolayı korktuğu gözlenen küçük kız annesine 'anne bak bu senin suçun. Ben sana alırsın demiştim' demesi üzerine anne Nilgün Y., "Bak bu benim çantam ve yanımda. O da senin çantan. Herkes kendi çantasını yanında taşımalı" sözleri ile cevap verdi. Baba Fatih Y. polis eşliğinde çantanın yanına giderek, çantanın içindekileri polise gösterdi. Hazırlanan tutanağın ardından çanta Fatih Y.'ye teslim edildi.