Fatih'te 40 gün önce yanan 3 katlı binanın enkazından 4 gün arayla 2 erkek cesedi çıktı. Evin sahipleri, cesetleri binada temizlik yaparken bulduklarını söyledi.

Balat Mahallesi Şair Niyazi Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binada 10 Şubat'da sabaha karşı yangın çıkmıştı. Yangından 36 gün sonra bina sahibi, enkazı temizlediği sırada 20'li yaşlarda yanmış bir erkek cesediyle karşılaştı. Olay yeri inceleme polisleri cesedin kimliğinin belirlenmesi için DNA örneği aldı.

Bu olaydan 4 gün sonra yine ev sahiplerinin temizlik çalışması sırasında Mukaddes ve Mustafa Alanç çifti bir ceset daha buldu. Olayın şokunu atlatamayan Alanç ailesi durumu polise bildirdi. Olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı. Güvenlik şeridiyle apartmanın girişini kapatan polisler, yanmış bazı eşyaları dışarı çıkardı.

POLİSLER 'KÖPEKTİR' DEDİ

Ramazan Aydaş denilen şahsın evi tutmak için 2 kişiyi getirdiğini belirten ev sahibi Mukaddes Alanç, “2 kişi o evde, üst katta da iki Suriyeli kalıyordu. 10 Şubat tarihinde sabaha karşı yangın çıktı. 2 kişiyi merdivenden kaçarken gördüm. 4 gün önce temizlerken bir insan vücudu gördüm. 155’i aradım. Polisler ‘Köpektir’ dediler. Ben ilk yardım kursuna gittiğim için ‘insana benziyor.’ dedim. Sopayla kaldırdım. Daha sonra insan bedeni olduğu anlaşıldı. Olay yeri inceleme ekibi geldi. Enes Alkan’dan şüphelenildi. Ablasından DNA örneği alındı. Şu an sadece kafatası bulundu. Düşen iki kişi de Şişli’de ameliyat oldu.” dedi.

'ÇARŞAMBA GÜNÜ TEMİZLERKEN BİR CESET ÇIKMIŞTI, BU İKİNCİ CESET'

Yangın sonrası polisin herkese sorduğunu ve kendilerinin de eksik kimsenin bulunmadığı yönünde ifade verdiğini dile getiren Mustafa Alanç, “Sonra olayı kapattık. 40 gün sonra bir ceset çıktı. Şimdi de ikinci ceset çıktı. Çarşamba günü temizlerken bir ceset çıkmıştı. Bugün de temizlerken ceset çıktı. Şimdi polis inceleme yapıyor.“ ifadelerini kullandı.