Bursa’da, 54 hektar kızılçam ormanı kül eden yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma sürüyor. Mudanya sırtlarında 50 bin konutluk hazine arazisinin imara açılma planı olduğunu belirten köylüler, sabotaj şüphesi üzerinde duruyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Aksungur ve Göynüklü köylerinde başlayan, Nilüfer Köy ve Mudanya'nın Çağrışan mahallesine kadar ilerleyen yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Yangının hemen ardından olay yerine görülen beyaz renkli bir otomobilin bulunması için çevredeki villaların güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi. Gençlerin ise, yangının ardından bölgede görülen yabancı birini dövdüğü iddia edildi.

KAYA: YANGIN 10 DAKİKADA YAYILDI, BUNDA ŞÜPHE ARANMAZ MI?

Yangının birkaç farklı yerde birden başladığını ve hızla yayıldığını belirten köylüler, sabotaj ihtimalinin araştırılmasını istedi. Yangının çıktığı Aksungur Köyü sakinlerinden Şükrü Kaya, kendi köylerinde 500 dönümden fazla orman arazisinin yandığını söyledi. Kaya, şunları dile getirdi: “Meyve bahçelerimiz, incir, zeytin ve üzüm bahçelerimiz yandı. Duyduğumuz kadarıyla beyaz bir arabadan söz ediliyor. Gerçekten bir sabotaj varsa ben bir şey diyemiyorum. Bakın, yangının çıktığı yerden benim köyü dönmem traktörle 30 dakika sürüyor. Yangın ise buradan Nilüfer Köyü 10-20 dakikada arasında ulaştı. Bu yangında bir şüphe aranır mı aranmaz mı?”

SAĞNIÇ: 50 BİN KONUTLUK ARAZİNİN İMARA AÇILACAĞI İDDİALARI VAR

Köylülerden Turgut Sağnıç ise yangının Yılankayalar mevkiinde çıktığını belirterek, “Sabotaj olduğu söyleniyor. Kimileri de Mudanya sırtlarından aşağıya kadar 50 bin konutluk bir hazine arazisinin imara açılacağını söylüyor. Müteahhitlerin yada başkalarının yapabileceği söyleniyor. Yangından sonra beyaz bir araba görülmüş. Villalardaki güvenlik kameralarından bu aracın tespit edilmesine çalışılıyor. Sabotaj olayı yüksek. Çünkü yangının başladığı yerden Nilüfer köye gitmesi 10 dakika sürdü, arada 25 kilometre var. Göynüklü tarafında yabancı birilerinin ‘siz burada ne arıyorsunuz’ denilerek gençler tarafından dövüldüğü doğru.”