Sabah Gazetesi internet sitesi yeni bir algı operasyonuna imza attı. Cihan Haber Ajansı’nın seçimlerde kaos haberleri yapacağı ve ülke genelinde ayaklanmalar çıkmasına sebep olacağı iftirasını attı. Asılsız, yalan ve iftira bilgilerini gerçekmiş gibi sunan yalan haberde Cihan yöneticileri ve gazeteciler isim verilerek hedef gösterildi. İki gün önce de benzer bir iftirayı atan Sabah, seçimlerin şeffaf bir şekilde yapılmasını engellemek amacıyla gazetecileri ve Cihan’ı hedef aldı.

Cihan Haber Ajansı, 12 yıldır seçimleri şaibesiz bir şekilde takip ederek, sandık sonuçlarını en şeffaf ve hızlı bir şekilde ilan etti. Hem iktidar hem muhalefet partileri ve medya dünyasından defalarca destek mesajı ve övgüler aldı. Bugün hükümeti yakın Sabah eliyle; demokratik ve şeffaf seçim için yapılan gazetecilik çalışmasının suç gibi gösterilmesi ise tam bir çarpıtma. Seçim sonuçlarını objektif olarak veren Cihan, 2002’den beri izlediği 8 büyük seçimde; bütün manipülasyonları engel oldu. İçinde Sabah Gazetesi grubunun da olduğu onlarca gazete ve televizyon kanalına hizmet veren Cihan bugüne kadar hiçbir manipülatif sonuç açıklamadı. YSK seçim kurulunun açıkladığı seçimlerin sonuçlarını neredeyse bire bir aynısını saatler öncesinde ilan etti. Cihan’ın çalışmaları başta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’li bakan ve yöneticiler tarafından defaatle takdir edildi. 8 kez seçim çalışması yapan Cihan’dan 6 kez verileri alan sabah.com.tr’de bu çalışmalardan istifade etti.

Haberde yer alan bilgiler hayal ürünü ve birbiriyle çelişiyor. Haberde ajans çalışanlarının isimleri bile yanlış yazılmış. Zaman Gazetesi çalışanı bile Samanyolu çalışanı olarak gösterilmiş. Yandaş medyanın da yakından tanıdığı Cihan çalışanları talihsiz bir şekilde ‘provokasyon timi’ olarak nitelenmiş.
Zaman gazetesinin 10 yıldır düzenlediği ve her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen Artı 1 T etkinliğini bile 7 Haziran seçimlerine bağlamak için zorlama haber yapıldığı görülüyor.

Cihan haber ajansı önceki gün yine yandaş medyanın gündeme getirdiği benzer iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

'’IN SEÇİM ÇALIŞMASINA SİYASET VE MEDYA DÜNYASINDAN ÖVGÜ'

Yüksek Seçim Kurulu’nun her seçimden sonra açıkladığı resmi sonuçlar, Cihan’ın seçim gecelerinde açıkladığı oy oranlarının doğruluğunu tescil etti. Seçimlerin şeffaf, hızlı ve doğru şekilde kamuoyuna duyurulmasına katkı sağladığı için iktidardan muhalefet partilerine, gazetecilerden TV yöneticilerine kadar tüm aydın kesimler, Cihan’ın başarısından övgüyle bahsetti. Geçmişte yapılan seçimlerden sonra ünlüler Cihan mikrofonlarına şunları söylemişti:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (29 Mart 2004): "Cihan ajansı ile yaptığımız müşterek çalışma ile yerel seçim sonuçlarını gerek makam odasında gerekse dışarıdan istifade ettik."

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı. 30 Mart 2009): "Bu bir haber ajansının çalışmasıdır. Yapmışlarsa takdir ediyorum."

Kürşad Tüzmen (Devlet Bakanı. 30 Mart 2009): "Ben baktığım zaman bütün çalışanlarının özverili çalışmaları sayesinde bize seçimi çok kısa bir zaman içinde genel tabloyu verecek hale geldiklerini görüyoruz. Türkiye'nin geldiği birikimi yansıtması açısından sevindirici bir gelişme. Bizim açımızdan da daha tam sandıklar açılmadan yorum yapma imkânını sağlıyor."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek (12 Haziran 2011): "Cihan Haber Ajansı halk iradesinin sandıklara yansıması noktasında çok önemli bir habercilik görevi yaptı. Ülkemizde seçimler 2 saatte sonuçlandı. Bu sürat demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli. Cihan Haber Ajansı buna çok büyük katkı verdi. Diğer ajanları da hızlandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak (12 Haziran 2011): "Cihan Haber Ajansı'nı tebrik ediyorum. İlk sağlıklı sonuçları duyurdu. Bu münasebetle tebrik ediyorum, çalışmaların devamını diliyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek (30 Mart 2009): "Cihan çok büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu kadar kısa bir zamanda yüzde 90-95 seçim sonuçlarını veren Cihan ve çalışanlarını yürekten kutluyorum. Seçimleri en sağlıklı takip eden grup. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Gerçekten bu seçimde çok büyük bir başarı elde edildi. Bütün çalışanlarınızı kutluyorum."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel (12 Haziran 2011): "Ben bundan önceki seçimlerde de Cihan Haber Ajansı'na gelmek suretiyle seçim sonuçlarını takip ediyordum. Çalışan tüm arkadaşları hakikaten kutlamak lazım. sonuçları en hızlı bir şekilde halka taşıyorsa bizim için de seçim sonuçlarını burada takip etmek kaçınılmaz bir hale geliyor."

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya (12 Haziran 2011):
"Güzel ve kaliteli bir hizmet oldu. Basın mensupların çok memnun kaldı. Bundan sonraki çalışmalar içinde büyük bir birliktelik sağlayacaktır bu başarı."

ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş (12 Haziran 2011): "Bu seçimin siyasi galibi AK Parti ise ajans bazında galibi de Cihan Haber Ajansı'dır. Yüz binlerce sandığın olduğu bir ülkede sonuçlar dakika dakika ekranımızdaydı. YSK hatırladığım kadarıyla ilk kez 19.00'da kaldırdı yasağı. Bunun nedeni de Cihan Haber Ajansı'nın sonuçları hızlı bir şekilde aktarmasındır. YSK bilinenin saklanmasına gerek duymamış olsa gerek. Katkısı olanları takdir ve tebrik ediyorum."

Fox TV Haber Koordinatörü Doğan Şentürk (12 Haziran 2011): "Cihan Haber Ajansı'nın performansını çok iyi buluyorum. Tartışmasız Türkiye'de Cihan Haber Ajansı'nın verileri en güvenilir veriler. Bunu bu gece de gördük. Bu rahatlığı hissettik. Bundan sonra da başka tercih yapma inancında değiliz."

ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Fuat Uğur (31 Mart 2009): "Cihan Haber Ajansı çok ciddi çalışıyor. Bunun farkında olduğumuz için anlaşma yaptık. Bu seçimlerde de onlarla anlaşma yaptığımız için memnunum. Bu saat itibariyle akan verilere baktığımızda herhangi bir sorun çıkmadı. Sağlıklı veriler geldi, doğru veriler geldi. Bizde bunları anı anına ekrana yansıtabildik.”

24 TV Haber Koordinatörü Serkan Fıçıcı (15 Eylül 2010): "Cihan'ın sonuçları hızlı ve doğru vermesin büyük memnuniyet yaşadık. Onların seçim başarısı bizim başarımızı da etkiledi. Cihan, referandumda da işini çok düzgün yaptığını kanıtladı."

Hilal TV Haber Koordinatörü Hakan Saruhan (12 Haziran 2011): "Cihan Haber Ajansı'na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her geçen gün hızını daha arttırıyor. Yıllar öncesini hatırlıyorum. Sabaha kadar seçimler devam eder, sonuçların yüzde ellisine bile ulaşamazdık. Bir hafta sonra seçimler belli olurdu. Bu noktada Cihan Haber Ajansı'nın gerçekten çok kaliteli bir hizmet verdiğini gördük. Ayrıca dataların çok hızlı geldiğini gördük. Bir de şuna çok sevindik. Belki kanal olarak karasal yayın yapan kanallar büyüklüğünde bir kanal değiliz ama onların aldığı hizmetin aynısını Cihan Haber Ajansı bize de sundu."

Kanal 7 Haber Koordinatörü Nazmiye Yılmaz (12 Haziran 2011): "Cihan'ın bu seneki hızı biraz daha değil, çok daha fazla oldu. Veriler o kadar hızlı aktı ki, hem çok erken başladı akmaya hem de çok hızlı aktı. Biz o verilerin sonuçlarını okumakta ve değerlendirmekte bile zorlandık diyebilirim. Süper bir iş çıkardı Cihan Haber Ajansı."

Kanal D Haber Koordinatörü Mehmet Ali Birand (12 Haziran 2011): "Seçim sonuçlarını biz daima Cihan'dan alıyoruz. Şimdiye kadar bütün seçimleri onlardan aldık. Çok zamanlı, çok profesyonel. Bundan sonra Cihan'dan almaya devam edeceğiz."

NTV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner (12 Haziran 2011): "Milletvekili genel seçimlerinde Cihan ile çalışan televizyonlar aldıkları hizmetten memnun. 3-4 yıldan bu yana Cihan haber Ajansı ile çalışıyoruz. Seçim sonuçlarına 'reel time' olarak yani eş zamanlı olarak ulaşma imkânı bulduk. Yüksek Seçim Kurulu'nun yasağı sonuçlandırmasını beklerken neredeyse saat 21.00'de her şey sonuçlanmış oldu. Rakamların erken ortaya çıkması, üzerine yorum yapılmasını kolaylaştırdı. Şimdi isteyen ülkenin kaderini merak eden bu analizleri izleyecek. Sandıkların açıldığı an ile bizim sonuçları verdiğimiz an aynı oldu. Bu televizyonculuk için çok önemli."

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar (31 Mart 2014): "Artık şunu biliyorum Cihan seçim sonuçlarını okumakta ve abonelerine iletmekte son derece deneyim kazanmış bir ekibe sahip. Dolayısıyla seçim sonuçlarının bizim açımızdan güvenirliğini test edeceğimiz bir ajans olarak görüyorum.”

TV Net Haber Koordinatörü İbrahim Karagül (12 Haziran 2011): "Zannediyorum bütün Türkiye bu olayı Cihan Haber Ajansı'ndan izledi. Bütün televizyonlar büyük oranda oradan izledi. Biz başlangıçta hazırlıklarımızı iyi yaptık. Ajans hazırlıklarını iyi yapmıştı. Bütün Türkiye net ve doğru sonuçları elde etti. Bu mesaide Cihan Haber Ajansı'nın yeri oldukça fazla. Çünkü bizden çok daha önce kendileri kapsamlı bir çalışma hazırlamışlardı. Bizim işlerimizi kolaylaştırmışlardı. Kendilerine teşekkür ederiz."

Ülke TV Haber Koordinatörü Hasan Öztürk (12 Haziran 2011): "Gıpta edilecek muhteşem bir refleks sergiliyor Cihan Haber Ajansı. Cihan'ın bu hızı ve müthiş organizasyon yeteneği takdire şayan. Tebrik etmek lazım. Cihan Haber Ajansı'nın yaptığı iş büyük bir başarı."

Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert (12 Haziran 2011)
"Bu yıl Cihan Haber Ajansı bundan öncekilere göre daha başarılıydı. Zannediyorum bütün Türk medyasında Cihan Haber Ajansı'nın önceliği vardı. Bunu yakinen gözlemledim. Haberler en erken ve doğru, isabetli şekilde Cihan Haber Ajansı'ndan Türkiye'ye yansıdı. Biz de hem grup olarak, TV Net ve Yeni Şafak olarak bunu müşahede ettik."

Kanal A Haber Koordinatörü Alper Tan (12 Haziran 2011): "Cihan Haber Ajansı seçimi farklı bir boyuta taşıdı. Aynı gün içerisinde seçim sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Cihan, saat 8 itibariyle büyük bir oy oranı açıklanarak büyük bir süprize imza attı. Uluslararası camiada da gerçekleştirdiği projelerle Cihan yine ön plana çıktı."
NTV Haber Yönetmeni Mirgün Cabas (31 Mart 2009): "Hızlı ve güvenilir data aktarmasının verdiği güvenle işbirliği yaptık. Cihan'ın verdiği bilgilerle seçim sonuçlarını ekrana taşıdık. Herhangi bir aksaklık yaşamadık. Beklediğimiz hızda, kalitede ve doğrulukta sonuçlar geldi. O yüzden memnunuz."

Sky Türk Yayın Yönetmeni Barış Tünay (31 Mart 2009): "2007'de Cihan Haber Ajansı'yla çalıştığımız zaman inanılmaz bir süratle bu sonuçları verdiler ve hatta ben Cihan Haber Ajansı'nı arayıp, herkes kötü giderken arar ben dedim iyi giderken arayım. Allah razı olsun elinize sağlık dedim. Genel seçimlerden sonra da yerel seçimlerde de, çok hızlı bir şekilde binlerce kişi ile çok başarılı bir şekilde sonuçları ilettiler. Biz ile çalışmaktan çok memnun olduk açıkçası çok memnunuz."