Amasya il merkezine bağlı Büyükkızılca köyünde meydana gelen yangında evleri yanan şahıs, olay yerine geç geldikleri iddiasıyla 112 Acil Servis ve itfaiye personelini darp etti.

Edinilen bilgiye göre gece geç saatlerde il merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükkızılca köyünde bir evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın hemen bitişikte bulunan başka bir eve de sıçradı. Yangını söndüremeyeceklerini anlayan vatandaşlar durumu Amasya Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi.

Bunun üzerine evi yanan vatandaşlar 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerine olay yerine geç geldikleri iddiasıyla saldırdı. Saldırıda başına ve sırtına sert bir cisimle darbe alan 112 Acil Servis görevlisi Furkan Aksoy (22) olay yerinde yığıldı kaldı. Sağlık personeli Aksoy’a ve saldırıda vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralanan itfaiye görevlisi Ahmet Gürgen’e(48) ilk müdahaleyi olay yerinde buluna diğer sağlık ekipleri müdahale etti.

Yaralı Aksoy ve Gürgen’in saldırganlardan şikayetçi oldukları öğrenildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Faruk Aksoy'a ve Ahmet Gürgen’e saldırdıkları öne sürülen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Diğer taraftan yangının çıktığı ahşap evler kullanılamaz hale gelirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.