Çorum’un Elvançelebi köyünde çıkan yangında yaşlı bir çiftin yaşadığı ev yanarak kül oldu. Yangında yıllardır yanında beslediği kedisi ölen 85 yaşındaki Maksut Koç, üzüntüsünden hastanelik oldu. Yangın sonrası yıkıntılar arasında inceleme yapan itfaiye ekipleri, herkesi şaşırtan bir manzara ile karşılaştı. Evin kedisini ölü olarak bulan itfaiyeciler, yavrusuna ise sapasağlam ulaştı. Henüz yürüyemeyen yavrusunu yangın çıktıktan sonra bırakıp gitmeyen anne kedinin, yavrusunu altına alarak ölümü pahasına koruduğu belirlendi.

Mecitözü ilçesine bağlı Elvançelebi köyünde sabah saatlerinde tek katlı ahşap bir evde yangın çıktı. Maksut (85) ve Emine Koç (80) çiftine ait evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın bir anda her yeri sardı. Evdeki eşyalarını kurtaramayan yaşlı çift kendilerini dışarı zor attı. Alevlere ilk müdahaleyi köy halkı yaparken, Çorum’dan gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Koç çiftinin evi eşyalarıyla birlikte tamamen kül oldu.

ANNE KEDİNİN 'ÖLÜM' FEDAKARLIĞI

Yangın sonrası yıkıntılar arasında inceleme yapan itfaiye ekipleri, herkesi şaşırtan bir manzara ile karşılaştı. Evin kedisini ölü olarak bulan itfaiyeciler, yavrusuna ise sapasağlam bir şekilde ulaştı. Henüz yürüyemeyen yavrusunu yangın çıktıktan sonra bırakıp gitmeyen anne kedinin, yavrusunu altına alarak ölümü pahasına koruduğu belirlendi.

Yıllardır kendilerine yoldaşlık yapan kedilerinin ölümü üzerine gözyaşı döken Maksut Koç, şeker hastalığı nedeniyle üzüntüsünden hastanelik oldu. Yakınları tarafından hastaneye götürülerek tedavisi yapılan Koç, olayı şöyle anlattı: “Bahçede uğraşırken eşimin çığlıkları üzerine eve girdim, yangının başladığı oda alevler içindeydi. Biraz birikmiş paramız vardı eşim onu almak için içeri girmeye çalıştı. 'Yansın ne yapayım, çık dışarı' dedim. Kendimizi dışarı zor attık. Bir tanecik kedimiz vardı o da yanmış. Hayvan, yavrusunun üzerine kapaklanmış. Ölü kediyi kaldırınca altından yavrusunu hiçbir şey olmamış gibi sağ salim buldular. Kendi öldü, küçük yavrusu kurtuldu. Onu da aldılar yeni yavrulayan başka bir kedinin yanına götürdüler.” dedi.

RAMAZAN’DA EVSİZ KALDILAR

Yangında canlarını zor kurtaran Maksut ve Emine Koç çifti Ramazan ayında evsiz kaldı. Kıyafetlerini bile alamayan yaşlı çift, geçici olarak köyde yaşayan kızlarının yanına sığındı. Her şeylerini kaybettiklerini açıklayan Emine Koç, “Eşyamız yandı, evimiz yandı, kedimiz yandı. Hiç birşeyimiz yok. 80 yaşını aştık çaresiziz, biz bu yaşta ne yapabiliriz.” diye dert yandı.

Köy muhtarı Ahmet Çetinkaya ise Maksut ve Emine Koç çiftinin mağdur olduğunu belirtti. Çetinkaya, şunları söyledi: “Yangını söndürdük ama evsiz kaldılar. Valimiz ve kaymakamımızdan olaya el atlamalarını istiyoruz. Kalacak yerleri yok, gerçekten mağdurlar. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz.”