Zeytinburnu’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında binada mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Beştelsiz Mahallesi 114/1 Sokak 15 numarada bulunan 5 katlı binada saat 11.00 sıralarında meydana gelen yangın iddialara göre şöyle gelişti: Birinci katta Hatice Temel ve ailesinin oturduğu dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yayılan yoğun duman kısa sürede tüm binayı sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Zeytinburnu ve Bakırköy itfaiye grubuna bağlı ekipler, yangını kontrol altına aldıktan sonra üst katlarda mahsur kalanları tahliye etmeye başladı. Yangının çıktığı dairede oturan Temel ailesi ile birlikte binanın üst katlarında oturan 10 kişi itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerinde bulunan ambulanslar da müdahale edildi.

Yangında kurtarılanlar arasında Afganistan uyruklu Halilullah Şerif ile 1 yaşındaki yeğeni Esma da vardı. Ailesini dışarı çıkardığında alevlerin geldiğini anlatan Şerif, “Evde uyuyorduk. Komşular yangın çıktığı söyledi. Kapıyı açtığımızda alevler üstümüze doğru geldi. Daha sonra çocukları alarak dışarıya çıktık. Diğer komşuları ise itfaiye ekipleri kurtardı.” dedi. Yangında kurtarılan bir ev sahibi ise,”Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Evin içini bir anda duman kapladı. Evde 3 kişiydik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelip bizi kurtardı." diye konuştu.

İtfaiye yetkilileri, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini yapılan incelemenin ardından belli olacağını söylediler. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.