Avrupa'ya geçmek için Edirne'de bekleyişlerini sürdüren sığınmacılar, Avrupa ülkelerinin sınırlarının açıldığını duyunca büyük bir sevinç yaşadı. Daha sonra haberin doğru olmadığı ortaya çıkınca Kırkpınar alanında bekleyen Suriyelilerin sevinci yarım kaldı.

5 günü er meydanında olmak üzere 9 gündür Edirne’de bekleyişlerini sürdüren sığınmacılar, akşam yemeğini aldıktan sonra gece kaldıkları mekanlara çekildi. Gün içerisinde yaşanan hareketlilik yerini sükûnete bıraktı. Ancak edinilen bilgiye göre saat 21.00 sıralarında Suriyeliler arasında fısıltı bir haber yayılmaya başladı. Bunun üzerine bir anda ayaklanan sığınmacılar, Kırkpınar stadı etrafındaki alanda toplanmaya başladı. Avrupa ülkelerinin sınırlarının kendilerine açıldığı haberi üzerine büyük sevinç yaşayan sığınmacılar, 'Suriye', 'Şükran Türkiye' sloganlara attı. Bir süre coşku içerisinde sevinç yaşayan sığınmacılar, haberin doğruluğunu teyit edemeyince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Dağılmaya başlayan sığınmacılara tercüman aracılığıyla seslenen Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, mültecilerden yanlış haberlere itibar edilmemesini istedi.
İnsanların kendi çıkarları için kandırmaya çalıştığını belirten Erdoğan, sığınmacıların gitmek istediği illere gönderileceğini kaydetti. Suriyeli sığınmacılar ise Avrupa’nın kendilerine sınırlarını açtığı haberini aldıklarını ifade bu nedenle sevinç yaşadıklarını anlattı. Haberin doğruluğundan emin olamadıklarını kaydeden sığınmacılar, haberin doğru olmasını arzu ettiklerini kaydetti.