Yanlış tedavi sonucu yürüme yetisini kaybeden küçük Esmanur, onu tekrar hayata bağlayacak ameliyat için destek bekliyor. Esmanur, "Yürümek istiyorum. Yürümem için ameliyat gerekiyor. Ameliyat zor değil, kolay. Paramız yok. Büyüklerim bana yardım etsin. Başbakanım bana yardım etsin.” diye seslendi.

Ankara Başpınar Mahallesi 1201 Sokak’ta yaşayan Serkan ve Seray Gönç çiftinin 9 yaşındaki kızları Esmanur Gönç, doktorların yanlış tedavisi yüzünden yürüme yetisini kaybetti. 9 ameliyat geçiren küçük kızın son bir ameliyatı kaldı. Ancak ameliyatın pahalı olmasından dolayı aile ameliyatı yaptıramıyor.

Esmanur ‘un bu zor süreçte en büyük destecisi ise babaannesi Esma Tekkeli (56) ve torunun sağlığına kavuşmuş halini görmek için de elinden geleni yapıyor. Tekkeli, Esmanur ‘un Ankara Hastanesi’nde Ameliyat olduğunu, 14 günlük iken de felç olduğun söyledi. Tekkeli,” Esmanur Ankara Hastanesinde ameliyat oldu. 14 günlük iken felç oldu. Doktorlara hep götürdük. Tedavisini de Tarsus’ta buldum. Orada Esmanur’u ayağa kaldırdık. Şimdi ise tekrar bir ameliyatı var. Kemik ameliyatı olacak. Ankara’da da çok yeri gezdik ama bulamadık. ‘Biz yok dediler” dedi.

"YA BENİ ÖLDÜRECEKLER YA DA BEN BU ÇOCUĞU YÜRÜTMEDE ÇABALAYACAĞIM"

Torunun ameliyat parasını bulmak için çabalayan Tekkeli, bu yolda tefecilerden de borç para almış ve ödemede zorluk yaşıyor. Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de yardım edeceği konusunda kendisine söz verdiği ancak yardımda bulunmadığını belirten Tekkeli, "Biz tefecilerin elindeyiz. Ben Esmanur için para aldım hala kapatamıyorum. Ama bize büyük insanların hanımı geldi söz verdi. Melih Gökçek’in hanımı Nevin Gökçek, ‘namus, şeref sözü’ dedi. 6-7 senedir de ben onu bekliyorum. Kendi izini kaybettirdi. Bizi bu hallere daha çok düşürtürdü. Ben ödeyemeyeceğim gibi de çocuğumu da ayağa kaldıramadım. Kendisini bir abimiz getirdi. Biz hastanede enfeksiyon için yatıyorduk. O geldi. Getirdiler, gündüz de geldi. Akşam geldiklerinde cebine 500 lira koymuşlar, 3 koli gıda getirdiler, çocuklarıma çamaşır getirdiler. Bu kadardı. Gündüz yine geldiler ve hastaneden aldılar iznimizi. ‘Vakıftan alıp geleceğim bacım benim’ deyip boynuma da sarıldı. Komşularımın hepsi de şahit. ‘Namus sözü, şeref sözü ben sizi bu tefeciden kurtaracağım’ dedi. Ondan sonra da duydum ki ‘ben tefecilerin karnını mı duyuracağım’ demiş. Ama onu çocuğum için aldım. Ben demedim ki ona ‘gel benim banka borcunu kapat’ diye. Parayı çoluğum çocuğum karı kızla da yemedi, içkiyle de yemedi. Bu sabi çocuk için koşturuyoruz. Başkanıma da yalvarıyorum. Ben onlar için oy da topladım. Herkese oy topladım verdim ama kimse bize sahip çıkmadı. Çok zor durumdayım ben. Ya beni öldürecekler ya da ben bu çocuğu yürütmede çabalayacağım." ifadelerini kullandı.

"BU ÇOCUĞU BİRAN ÖNCE KURTARSINLAR"

Esmanur ‘un tedavisinin bir ameliyatla biteceğini söyleyen babaanne, şöyle konuştu: "Kendisi Mersin Tarsus’a özel hastaneye gidecek. Bunların yeşil kartlı olduğu için. Sigortaları olmadığı için bizden para istiyor. Onun içinde biz yaptıramıyoruz bekliyoruz. Tedavisi bir ameliyatta bitecek. Kemik ameliyatı yapacaklar, işte ayakların yan dönen kısmına. Bir de kalçası gelişmemiş, orada da platinler var. Orası da gelişmediği için oraya ve ayağına kemik konulacak. Maddiyat yönüyle kimse bize yardım etmiyor. İyisi mi bu çocuğu biran önce kurtarsınlar. Beni de düşünmesinler ben tefecinin elindeyim ama ben bu çocuğun en çok yürümesini istiyorum. Oy zamanı bize geliyorlar vaat veriyorlar ama hiç kimse yapmadı. Hele Melih Gökçek’in hanımı beni yaktı. Bilmiyorum hakkım da yok ama Allah’a havale ediyorum. Ama beni güvendirmeseydi, ben bu çocuğa tekrar kredi çektim ve götürüp ameliyat ettirdim. O bana öyle yapmasaydı belki tefeciden de kurtulurdum."

"İKİ AMELİYATTA MAHVETTİLER"

Esmanur ‘un şuana kadar 9 tane ameliyat geçirdiğini belirten Tekkeli, "İkisi belinden, 4 kalçasından, 2 ayaklarından bir de böbreklerinden kapalı ameliyat oldu. Esmanur ’un bu hale gelmesinin tek sebebi yanlış tedavi. Ankara Hastanesi’nin beyin cerrahisi yaptı çocuğumu. İki ameliyatta mahvetti. Tortop ettiler ayağını elime verdiler. Ankara Hastanesi’nin beyin cerrahisi, büyük doğum da oldu. Ellerini ayaklarını çeken çocuk şu kadar su toplu bir keseyle oldu." şeklinde konuştu.

"YÜRÜMEK İSTİYORUM"

Konuşmaya çekinen ancak babaannesinden destek alıp konuşan Esmanur ise yetkililerden yardım istedi. Esmanur, "Yürümek istiyorum. Yürümem için ameliyat gerekiyor. Ameliyat zor değil, kolay. Paramız yok. Büyüklerim bana yardım etsin. Başbakan’ım bana yardım etsin. Yürümek istiyorum. Herkes gibi okula gitmek istiyorum. Büyüklerim bana yardım etsin. Dengemi kaybedip düşüyorum her zaman. Hep bu ilaçlarla yaşıyorum. İğne vurunca doktorlar canımı acıtıyor. Allah rızası için başbakanım, herkese yardım ediyor bana da yardım etsinler, ameliyatıma." dedi.