Gaziantep’in İslahiye ilçesinde önceki yıl faaliyete geçen İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin düzgün bir yolu olmamasından dolayı hastane kavşağına asılan üniversite levhası vatandaşların ters şeritten gitmelerine sebep oluyor.

Öğrenci taşıyan dolmuşçular üniversite yönünü gösteren levhaya göre gittiklerin de yaklaşık 500 metre ters şeritten gitmek zorunda kalıyorlar, bunun da göz göre göre kazaya sebebiyet verdiği belirtildi. Üniversite levhasına göre değil de uygun olan yoldan gittiklerinde ise karşılarına U dönüşü yasak levhası çıkıyor.

Bu duruma vatandaşlar tepki gösteriyor. Cumali Arslan isimli vatandaş yanlış yere konulan levha ile ilgili tepkisini şu şekilde dile getirdi: ’’İlçemize yeni yapılan İslahiye iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin açılması bizi çok mutlu etti ama kaş yapayım derken de göz çıkarmanın bir anlamı yok. Bu yıl hastane ve üniversite faaliyete geçti ama ikisinin de önünde düzgün bir kavşak yok, üstelik yanlış yere astıkları levha kaza ya sebep oluyor. Biz İslahiye'de vatandaşlar olarak hem hastanenin hem de üniversitenin önüne bir kavşak yapılmasını istiyoruz. Açılacak kavşakla hem şoförler zor durumdan kurtulacak, hem ulaşımda rahatlama olacak, hem de kaza riski ortadan kalkmış olacak’’ dedi.