Beyhekim Devlet Hastanesi Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan bir yöntem olan Yapay Akciğer operasyonu ile Akciğer yetmezliği bulunan hasta A. Kuddusi Karşıkır’ı (63) makineye bağlı yaşamaktan kurtardı.

Uzun yıllar sigara tiryakisi olan Kuddusi Karşıkır'ın şikayetlerinin artması ve solunum güçlüğü çekmesi üzerine 'yapay akciğer' operasyonu yapılması gerektiğine karar verdiklerini ifade eden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Ersin Çardak, "Yaptığımız muayene ve tetkikler sonucunda hastamızın akciğerinin tamamen işlevini kaybettiğini gördük ve hemen yapay akciğer operasyonu yapılması için gerekli işlemlere başladık." dedi.

Operasyonun son derece başarılı bir şekilde geçtiğini de vurgulayan Çardak, "Yapılan başarılı operasyon neticesinde hastamız makineye bağlı yaşamaktan kurtulmuş ve hastanın yaşam kalitesi artmıştır." dedi.

Operasyonda yer alan ekibi kutlayan Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulcelil Kalem, "Kamu hastaneleri arasında bir ilki gerçekleştirerek başarılı bir operasyonla hastamızı yaşama bağlayan göğüs cerrahisi doktorumuz Murat Ersin Çardak'a, kalp damar cerrahımız Uzm. Dr. Mücahit Demirtaş'a, genel yoğun bakım sorumlumuz Uz. Dr Şerife Önen’e ve tüm yoğun bakım personelimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Beyhekim Devlet Hastanesi’nin grubunda yer alan 800 hastane içerisinde Türkiye’de ikinci sırada bulunduğunu ifade eden Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı ise yapılan ameliyatın önemine değindi.

Kamu hastanelerinin yenilenen tıbbi cihazları ve personeli ile yapılması en zor ameliyatları bile başarı ile gerçekleştirdiğini belirten Parlayıcı, "Vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm bulabilme adına Genel Sekreterlik olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz ve hastanelerimize maddi-manevi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.