Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın önceki gün Batman'da yaptığı konuşmada 'Bağımsız adaylara oy vermeyin' şeklindeki sözüne tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, Arınç'a göndermede bulunarak "Zil çalmaya başladı, nasıl tepe aşağı gittiklerini görüyorlar." dedi.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriye Yapıcıoğlu, Sur ilçesinin Mardin Kapı semtindeki seçim lokalinin açılışını yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Yapıcıoğlu ve HÜDA-PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül birer konuşma yaptı. Yapılan kamuoyu yoklamalarında hür adayların oy oranlarının arttığını gören birilerinin panik yaptığını söyleyen Yapıcıoğlu, Arınç'ın, 'Oyları bağımsız adaylara değil partilere verin' şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: “Dikkat edin AK Parti’ye yönelin demiyor. AK Parti için oy istemiyor. Diyor ki bağımsız adaylara oy vermeyin de hangi partiye verirseniz verin. Bu neyin işaretidir? Zil çalmaya başladı zil. Nasıl tepe aşağıya gittiklerini görüyorlar çareyi oylarınızı 'hür adaylara, bağımsız adaylara vermeyin' demekte buluyor. Ben de buradan kendisine cevap veriyorum. Diyarbakır’da da Kenan Evren’in ölümünden dolayı 12 Eylül’e ilişkin bir açıklama yaptı. ‘O zamanda biz dinci bir parti değildik ama AK Parti ile birlikte şeriat korkusu tamamen kalktı’ dedi. Demek ki bu sadece gömlek değiştirmek değilmiş. 'Biz gömlek değiştirdik' dediklerinde birileri 'bunlar takiye yapıyor' dediler. Bırakın gömlek değiştirmeyi, bunlar neredeyse derilerini yüzmüşler. Eğer siz bu söylemlerinize devam ederseniz eriyeceksiniz.”

HÜDA- PAR kurulmadan önce bölgedeki insanların özellikle Amed halkının 2 partiye mahkûm olduğunu savunan Yapıcıoğlu, halkın bir pinpon topu gibi bu 2 parti arasında gidip geldiğini söyledi. Partilerden bir tanesine küsenin diğerine gittiğini bir müddet sonra da ona küstüğünde geri döndüğünü ifade eden Yapıcıoğlu, “Milletin 3'üncü bir alternatifi yoktu. Aralık 2012'de partimizi kurduk. Belediye seçimlerinde yeni kurulmuş bir parti olmamız ve daha çok dezavantajlara rağmen sizlerin insanüstü çalışmaları, azmi, gayreti ve ihlâsıyla azımsanmayacak bir oy aldık. Belki bizim gönüllerimizde ve hedefimizde bundan daha fazla oy almak vardı. Ama Allah o kadarını takdir etti.” diye konuştu.