Bursa, 2. Türkiye Yemek Yarışması’nın Marmara bölge finaline ev sahipliği yaptı. Merinos Gölpark Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yarışmada, yaprak sarmayla jüri üyelerini etkileyen Bursa grubu birinci oldu. Birincilik ödülünü Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’nın elinden alan grup üyeleri, 2 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek final yarışmalarında Türkiye birinciliği için ter dökecek.

Engelli bireylerin yeteneklerine ve üretim potansiyellerine dikkat çekerek, toplumda farkındalığı artırmak amacıyla ilk olarak 2013 yılında başlatılan “Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri”nin 2.si için start verildi. Yarışmanın Marmara bölge finali Bursa’da yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyonda, Bursa, İstanbul ve Kocaeli’den 5 ayrı grup ter döktü. Yarışma jürisi; Samet Güney (Euro-Toques Türkiye Temsilcisi), Selahattin Can ve Halil Güldemir (Aşçılık Milli Takımı), Hakan Alsaç (Radisson Blu Otel), Meltem Açıkel (TV Programcısı-Yazar) ve Elif Çakan (Köşkeroğlu Baklava) gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden oluştu.

Bursa’dan 3, İstanbul ve Kocaeli’den birer grubun katıldığı yarışmada yapılan yemekleri büyük bir titizlikle tadan jüri üyeleri, zor bir değerlendirmenin ardından birinciyi belirledi. Yarışmada, yaprak sarmayla Bursa grubu birinci, güveç yemeğiyle yine Bursa grubu ikinci, istim kebabıyla Kocaeli grubu üçüncü, tavuk mantar soteyle Bursa grubu dördüncü ve sebzeli biftek sarmayla İstanbul grubu beşinci oldu. Sıralamanın ardından dereceye giren gruplar, ödüllerini Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bağcılar Belediye Başkanvekili Fethi Başaranoğlu ve TV Programcısı-Yazar Meltem Açıkel’in elinden aldı. Protokol üyeleri, ödüllerin verilmesinin ardından yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yarışma başlangıcında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa olarak engelli bireylerin toplum hayatına katılımlarının kolaylaştırılması ve engellilerin haklarını gözetmeye yarayacak hoşgörülü toplum yapısının oluşturulması hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise yarışmanın engelli bireylerin toplum hayatına katılmalarında katkı sağlayacağını ifade etti. Salonda bulunanlara engelli bireylerin gözü, kulağı, ayağı olmaları yönünde çağrıda bulunan Usta, “Eğer bunu yapamazsak, o zaman asıl engelli biz oluruz” diye konuştu.