Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim-Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi, ikinci eğitim öğretim döneminde eğitime başladı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, okulu yaptıran hayırsever Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nun sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Ereğli'de işe başlayan müteahhitlerin yaşadıkları sorunlar nedeniyle uzun süredir tamamlanması beklenen Fen Lisesi binası, son yapılan ihaleden sonra tamamlandı. Bugün başlayan ikinci dönemde eğitime başlayan okulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile ziyaret eden Kaymakam İbrahim Çay, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

İlçede 'Eğitim Dede' olarak tanınan Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nun sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Kaymakam Çay, "Gerçekten Fen Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, 2-3 senedir değişik okullarda eğitim ve öğretim gördüler. Bayağı perişan oldular. Ancak biz kısa süre içerisinde gençlerimizin sağlıklı bir mekanda eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Ama ne yazık ki bugün, bu okulu emeği geçen hayrı sever vatandaşımızı Sayın Hacı İbrahim İzmirlioğlu bugün sabah saatlerinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Onun en büyük emeli gelip bu okulun eğitim ve öğretime başladığını görmesiydi." dedi.

HAYIRSEVER İŞADAMI KREDİ ÇEKİP OKULA VERMİŞTİ

Okula ismini veren ve Ereğli'de toplam 8 okul ve bir huzurevi yaptıran hayırsever işadamı Hacı İbrahim İzmirlioğlu, Fen Lisesi inşaatı için 2009 yılında valilik makamında protokol imzalayarak 700 bin lira ile destek vereceğini taahhüt etmiş, bu miktarın 500 bin lirasını vermiş, 200 bin lirasını ise batık bir finans kurumundan alamadığı için kredi çekerek teslim etmişti. İzmirlioğlu, bugün sabah saatlerinde tedavi olduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 85 yaşında hayatını kaybetti. Ölümü ilçede büyük bir üzüntüye neden olan İzmirlioğlu'nun, bugün düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

YAPTIRDIĞI 7. OKULUN İNŞAATINDA İŞÇİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMIŞTI

Öte yandan Hacı İbrahim İzmirlioğlu, Gülüç beldesinde 2008 yılında yaptırdığı 15 derslik, 2 laboratuvarlı Anadolu Lisesi inşaatında işçilerle birlikte çalışmış, eğitime desteğinin yaşadığı müddetçe süreceğini belirtmişti.