Zonguldak Ereğli doğumlu olan ve Şırnak'ta bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada Uzman Çavuş Sercan Sezer sırtından vurularak yaralandı. Yaralı askerin ailesine haberin ulaşmasının ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanlığından tahsis edilen araç ile aile, çocuklarının tedavi altına alındığı GATA'ya doğru yola çıktı.

Şırnak Uludere Balveren beldesi Milli Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin saldırısı ile başlayan çatışmada ismi alınamayan teğmen ile Zonguldak Ereğli doğumlu Sercan Sezer yaralandı. Yaralı Sercan Sezer, Şırnak'ta yapılan ilk müdahalesinin ardından helikopter ile Ankara GATA' ya sevk edildi. Yaralı Uzman Çavuş'un Ereğli' de yaşayan ailesine gelen haber üzerine Sezer ailesinin evine yakınları ve tanıdıkları geçmiş olsun ziyaretine geldi.

Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan tahsis edilen aracı bekleyen Baba Hasan Sezer oğlunun durumu ile ilgili bilgi aldıklarını ve Ankara'ya gitmek için aracı beklediklerini söyledi. Sezer konuşmasında "Bizi komutanlarımız aradı. Oğlumuzu Cenab-ı Allah bizlere bağışladı. Şırnak'tan Ankara'ya geleceğini duyduk. Bizde GATA'ya gideceğiz. 3 oğlumu da askere göndermiştim. Genelkurmay başkanımızın ödül babası olarak plaketimizi almıştık. Çocuklarımdan ikisi askerliklerini bitirdi. Bir tanesi Uzman Çavuş olarak kaldı. Dün akşam çatışmada yaralandı. Yarası ile ilgili olarak görmeyince bir şey diyemiyoruz. GATA'ya geleceği söylendi. Bize bir araç tahsis edildi. Az sonra Ankara'ya yola çıkacağız." dedi.

Artan terör olaylarına da değinen Baba Hasan Sever, "Terör olaylarının artması kötü oldu. Hep analar ve babalar ağlıyor. Şimdi bizim evimize de ateş düştü. Çocukları şehit olan ailelere de başsağlığı diliyorum. Allah sabırlıklar versin. Böyle bir şeyin olacağını da beklemiyorduk. Oldu can Allah bu evladımızı sevdiklerine,sevenlerine bağışladı diyoruz yani." diye konuştu. Baba Hasan Sever eşi Asiye, çocukları Serkan, Erkan ve yakınları ile birlikte Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından tahsis edilen araçla Ankara'ya yola çıktı.

Uzman Çavuş Sercan Sezer'in 2 kardeşi 2013 ve 2014 yıllarında birer sene arayla askere gitmişti. Kardeşlerden Serkan Sezer Van Başkale' de askerlik yaparken, ailenin en küçük çocuğu Erkan ise 2 ağabeyinin Güneydoğu' da asker olması sebebiyle Burdur'da askerliğini yapmıştı. Baba Hasan Sever oğlu Erkan'ı 5 Şubat 2014 tarihinde davul zurna eşliğinde askere uğurlamıştı. Askere giden Erkan Sezer de otobüse binmeden önce doğum günü olan babasına Türk bayraklı pasta sürprizi yaparak vatani görevine doğru yola çıkmıştı.

Diğer yandan Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, aralarında Sercan Sezer’in de bulunduğu 3 asker kardeşe sürpriz yapmış, anne Asiye ve baba Hasan Sezer’i Isparta’da bir araya getirmişti. Genelkurmay Başkanlığı tarafından Baba Hasan Sever' e teşekkür plaketi verilirken Sercan,Serkan ve Erkan Sezer kardeşlere de saat hediye edilmişti.

SOSYAL MEDYADAKİ SON PAYLAŞIMI

Uzman Çavuş Sercan Sezer'in, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesaj dikkat çekti. Yaralı Uzman Çavuş Sercan Sezer'in son paylaşımı "Bozkurtlar diriliyor, ey kutlu atam ATSIZ... Yolların başıdır bu; onun için PUSAT'sız... Bir işimiz hep yarım! yapılmıyor KÜRŞAT'sız..!! Ve katında ona da kırk ayrı selam olsun, 'vaktiyle bir ATSIZ varmış', var olsun..!!!" şeklinde oldu.