Bingöl’de terör saldırısı sonucu ağır yaralanan Jandarma Binbaşı Erdinç Demiral’ın, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yoğun bakımda tedavi görürken bile kalp hastası babasının sağlığını düşünmesi ailesini ve ziyarete gelenleri duygulandırdı. Baba Ekrem Demiral, oğlunun o haldeyken bile kendisini düşünmesini duygu dolu sözlerle şöyle anlattı: “Çok şükür oğlum iyileşiyor. GATA’ya yanına gittiğimizde, elini kaldırdı, ‘baba ben iyiyim’ dedi. Sonra beni uzun süre müşahede altında tuttular, anlamadım. Meğer oğlum, kalp hastası olduğumu, beni yalnız bırakmamalarını söylemiş askerlere, doktorlara. Çok duygulandım.”

Eskişehir’in merkez İlçe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Bingöl’de terör saldırısı neticesi yaralanan Jandarma Binbaşı Erdinç Demiral’ın ailesini ziyaret etti. Baba Ekrem Demiral ve anne Şaziye Demiral ile sohbet etti. Terör örgütü PKK’nın can yakmaya devam ettiğini belirten Başkan Ataç, “Erdinç komutan hepimizin evladı, şehitlerimiz, hepimizin evladı. Bu vatan onlara minnettardır. Tek dileğim, ülkedeki bu sürecin bir an önce sona ermesidir.” dedi. Baba Ekrem Demiral ise Başkan Ataç’a ziyareti için teşekkür etti. Geçirdikleri bu dönemi anlatırken duygulu anlar yaşadı. Baba Demiral, “Oğlumuz GATA’da tedavi ediliyor. Durumu gitgide iyileşiyor. Çok şükür kötü günleri giderek geride bırakıyoruz.” dedi.

Baba Demiral, oğluyla ilgili yaşadığı bir durumu ise şöyle anlattı: “GATA’ya oğlumuzun yanına gittiğimizde, elini kaldırdı, 'baba ben iyiyim' dedi. Sonra beni uzun süre müşahede altında tuttular, anlamadım. Meğer oğlum, kalp hastası olduğumu, beni yalnız bırakmamalarını söylemiş askerlere, doktorlara. Bu durum bizleri çok duygulandırdı. Oğlum o haldeyken bile beni unutmamış.”